Alternativa pentru Lidl, Kaufland sau Profi vine în România. Vei putea să cumperi de acasă, cum se va numi

Stan Filon, Andrei Predoiu 18.11.2021, 15:56
Alternativa pentru Lidl, Kaufland sau Profi vine în România. Vei putea să cumperi de acasă, cum se va numi

Apare alternativa pentru Lidl, Kaufland sau Profi! Va fi un competitor serios pentru marile magazine din România și vine din Cehia, dar se va lansa în același timp și în Italia. Gigantul se bazează pe serviciul de livrare online a produselor alimentare!

Vine în România Sezano, alternativa pentru Lidl, Kaufland sau Profi

Vorbim despre grupul Rohlik, care a pus ochii pe România pentru a-și lărgi afacerile. Compania va deschise astfel de afaceri în țara noastră, dar și în Italia în prima / jumătate a anului viitor. Sub denumirea se Sezamo, grupul a făcut primul pas deja în România, după ce a închiriat un depozit de 12.000 de mp în CTPark Bucharest North.

Așadar, din primăvara anului viitor, circa 2,5 milioane de locuitori din Milano și București vor avea acces la experiența oferită de grupul Rohlik pentru prima dată, a anunțat compania. Grupul din Cehia are în vedere extinderea și în Spania, din a doua parte a anului viitor.

Vine in Romania Sezano, alternativa pentru Lidl, Kaufland sau Profi
Vine in Romania Sezano, alternativa pentru Lidl, Kaufland sau Profi

Experiență de 7 ani

Pentru operațiunile din Italia, compania l-a numit pe Andrea Colombo în funcția de CEO. ”Următorul lucru pe listă este recrutarea și formarea de personal. Lansarea le va oferi clienților posibilitatea de a accesa livrarea în aceeași zi pentru coșuri mari care pot acoperi coșul săptămânal de cumpărături”, spune Michael Kaiser, directorul comercial în Romania.

Foarte important de menționat este faptul că sezamo.ro comercializează produse alimentare de la producători locali și promite să le livreze la numai două ore de la plasarea comenzii. Compania cehă Rohlik a fost fondată în urmă cu doar șapte ani, iar în urma ultimei runde de finanțare a ajuns să fie evaluată la peste 1 miliard de euro, devenind astfel un adevărat gigant.

Pe parcursul acestui proces, Rohlik s-a transformat dintr-un start-up ceh într-un lider european care stabilește, cu ajutorul tehnologiei, tendințele în retailul online. Are magazine deja în Cehia, Ungaria și Austria, urmând ca, în viitoarele luni, să deschidă operațiunile în Munchen/Germania, având însă deja finalizate și planurile de expansiune în mai multe orașe din Germania și în mai multe țări europene.

În vara acestui an, CTP a anunțat că va construi în CTPark Bucharest North un depozit dedicat de 12.000 de mp, care va fi personalizat pentru a răspunde tuturor nevoilor clientului ceh, inclusiv cu spații de 4000 mp  cu temperatură controlată (atât pentru refrigerare, cât și pentru congelare) pentru depozitarea fructelor și legumelor proaspete, care vor fi livrate direct către consumatori.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...