Alocații copii 2020, în România. Anunțul ministrului Muncii. Ce se schimbă de anul viitor

Alexandra Chivu 14.09.2019, 12:53
Alocații copii 2020, în România. Anunțul ministrului Muncii. Ce se schimbă de anul viitor

Se anunță vești, iar de data aceasta unele bune. Ce se întâmplă cu alocațiile copiilor din România, în 2020? Anunțul ministrului Muncii.

Alocații copii 2020, în România

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a făcut un anunț de ultimă oră despre alocațiile copiilor. Aflat la o conferință de presă în Botoșani, oficialul a garantat că, din 2020, acestea vor urma să fie indexate anual, în raport cu indicele de inflație. Ministrul a mai subliniat și că noile măsuri vor urma să fie aplicate de la data de 1 ianuarie, iar cheltuielile aferente majorării alocațiilor urmează să fie incluse în bugetul pe anul viitor.

Alocații copii 2020, în România. Anunțul ministrului Muncii. Ce se schimbă de anul viitor
Din 2020, alocațiile copiilor vor urma să fie indexate anual, în raport cu indicele de inflație

„Săptămâna asta, în Comisia de muncă am fost prezent la o dezbatere şi am aprobat ca alocaţiile pentru copii să fie indexate anual cu rata inflaţiei, până facem alte măsuri de majorare”, a spus Marius Budăi.

”Presiunea publică și solidaritatea dau rezultate”

Așadar, alocația va fi de 300 de lei pentru copiii cu vârstă de până la 2 ani ori până la 3 ani, în cazul prichindeilor cu dizabilități. Pentru cei cu vârsta cuprinsă între 2 și 18 ani, suma este de 150 de lei, precum și pentru tinerii are au împlinit deja vârsta majoratului, care încă urmează cursurile învățământului liceal ori profesional. Până la terminarea studiilor, vor continua să primească alocația. Cât despre copiii cu vârsta cuprinsă între 3 și 18 ani care au dizabilități, și ei vor primi 300 de lei, după cum promite ministrul.

„Înca o victorie de etapă pentru copiii României. Am reușit și indexarea alocațiilor pentru copii. Comisia de muncă a Camerei Deputaților a votat în unanimitate propunerea mea legislativă de indexare a alocațiilor de stat pentru copii cu rata inflației. E un pas bun. Presiunea publică și solidaritatea dau rezultate”, a scris secretarul general al PNL, Robert Sighiartău pe pagina sa de Facebook.

Urmăriți Impact.ro și pe