Alimentul pentru care românii formează cozi în magazine se vinde la jumătate de preț peste hotare. Imaginile care surprind oferta sunt virale pe internet

Badea Violeta 29.11.2022, 20:11
Alimentul pentru care românii formează cozi în magazine se vinde la jumătate de preț peste hotare. Imaginile care surprind oferta sunt virale pe internet

Românii nu mai fac față majorărilor de prețuri și spun că alimentele s-au scumpit, la fel de mult ca și facturile de utilități. În schimb, străinii par că o duc ceva mai bine, aceștia având parte de oferte incredibile. De exemplu, francezii își pot achiziționa un produs românesc la jumătate de preț. Despre ce este vorba, vei afla în rândurile ce urmează!

Cât costă un aliment românesc în magazinele din străinătate

O postare a unui internaut i-a revoltat pe români. Acesta a distribuit în mediul online mai multe imagini care arată cum un aliment românesc se vinde la prețul de 5 lei în Framța, în timp ce în magazinele noastre tariful este dublu. Este vorba despre uleiul produs în România, marca Spornic.

,,Specula din RO, nu o întrece nicio altă țară! Toți îi fac vinovați pe alții ,fermierii vor ajutoare, dar pentru prețurile de la raft, nimeni nu dă socoteală românilor!

Ne merităm soarta.Nu mai trebuie să așteptăm dreptate, nu o s-o primim niciodată.

Vom fi umiliți pe veci…

Poate are termenul apropiat de expirare.

Poate să fie 1€, dar la en-gros”, au fost câteva dintre comentariile internauților.”, au fost doar câteva dintre comentariile internauților.

Citește și Alimentul pe care românii îl vor cumpăra tot mai rar. Noi scumpiri îngrijorătoare, anunțate de BNR!

Postarea care i-a infuriat pe romani
Postarea care i-a infuriat pe romani

Val de scumpiri în România

Pentru un litru de ulei, românii sunt nevoiți să scoată din buzunare cu 52% mai mult. Mai scumpe au devenit și alimentele de bază, precum cartofii, pâinea sau produsele lactate, conform datelor furnizate de INS.

„Pentru un litru am plătit mai mult cu aproape 52% în timp ce, dacă ne uităm la cartofi, plătim mai mult pentru un kilogram cu 42%, pentru un kilogram de făină sau de mălai, cu 32%, pentru o franzelă cu 25%, iar pentru kilogramul de brânză de oaie cu 21.7% mai mult.

Tot datele INS arată la produse nealimentare că avem campioane la scumpiri gazele naturale cu peste 70% mai mult în ultimul an, tutunul cu 35%, pentru un litru de benzină sau motorină, de asemenea, cu 35%. Biletele de avion au cunoscut o scumpire de 34%, semn că industria aviatică își revine, energia termică de 23%.

Ca să mergem cu trenurile de stat, a trebuit să scoatem mai mult din portofele cu peste 20% pentru biletele CFR. Datele oficiale ale celor de la  INS din ultimul an ne arată că gazele naturale s-au scumpit cu peste 70%, iar combustibilii cu 35%”, potrivit INS, informează Antena 3.

Citește și Se întâmplă cu facturile a milioane de români și pare inevitabil: cele mai mari scumpiri din România!

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...