Alimentul pe care românii îl comandă cel mai des. În 2022 l-au cerut o dată la 5 secunde

Anca Manolica 09.02.2023, 13:20
Alimentul pe care românii îl comandă cel mai des. În 2022 l-au cerut o dată la 5 secunde

Dacă ți-ai pus vreodată întrebarea cu privire la felul de mâncare pe care românii îl comandă cel mai des, cu siguranță, printre primele care ți-au venit în minte a fost pizza. Ei bine, da, alimentul cel mai des comandat în 2022, prin intermediul Glovo, a fost pizza. Conform datelor, Românii au comandat în ultimul an o pizza la 5 secunde.

Pizza, cel mai comandat produs de către Români

O analiză a aplicației de livrare de mâncare Glovo a arătat faptul că, în ultimul an, prin intermediul ei, în țara noastră s-au livrat în total 5.726.591 de pizza, de peste două ori mai multe față de 2021. Practic, aproximativ o pizza la 5 secunde, ceea ce plasează preparatul pe locul trei în topul preferințelor românilor, alături de burgeri și shaorma.

Cum joi, 9 februarie, este Ziua Internațională a Pizzei, Glovo vine și prezintă principalele obiceiuri ale românilor referitoare la consumul acestui preparat. Așadar, luna în care s-a comandat cea mai multă pizza a fost martie, urmată de luna februarie a anului trecut și apoi de luna ianuarie din 2023.

În ceea ce privește ziua în care se comandă cea mai multă pizza, aceasta este vineri, semn că românii nu sunt prea dornici să gătească în acea seară. Cu toate acestea, ziua cu cele mai multe pizza livrate în ultimele 12 luni a fost 8 martie, de Ziua Femeii: 28.089 pizza.

Curier Glovo
Curier Glovo

„Minutul de aur”, în care s-au comandat cele mai multe

De regulă, cele mai multe comenzi sunt plasate între orele 18:00-20:00 (peste 23%), însă „minutul de aur” al consumului de pizza în ultimul an în România a fost pe 17 decembrie, la ora 16:30, atunci când s-au solicitat, în medie, două pizza pe secundă.

Cea mai mare comandă înregistrată pe platforma fondată în anul 2015 s-a plasat în București și a fost în valoare totală de 2.712,60 lei. Alte date arată că, pe tot parcursul anului, un utilizator Glovo din Fălticeni a comandat 477 de pizza, ceea ce îl plasează pe locul 4 în topul celor mai mari iubitori de pizza din cele 25 de țări în care platforma este disponibilă.

Cât despre felurile preferate ale românilor, aceștia preferă Diavola, Pizza Quattro Stagioni și Pizza Quattro Formaggi. Din întreaga rețea Glovo, în top 20 orașe iubitoare de pizza, România dă șapte dintre ele, în frunte cu Bucureștiul, care depășește Barcelona, Madrid, Roma sau Milano. Cluj-Napoca este pe locul 7, Oradea pe 14, în timp ce pozițiile 16, 17, 18, 19 sunt ocupate de Iași, Brașov, Bacău și Constanța, notează economica.net.

Urmăriți Impact.ro și pe
Anca Manolica
Nume: Anca MANOLICĂ Studii: Marketing și Comunicare în Afaceri, ASE București Experiență profesională: Mi-am început activitatea profesională în marketing și comunicare în sport...