Alimentul oltenesc după care nemții sunt înnebuniți. Producția ia imediat drumul Germaniei

Iancu Andreea, Rădulescu Valentin 22.06.2021, 21:15
Alimentul oltenesc după care nemții sunt înnebuniți. Producția ia imediat drumul Germaniei

„Țara noastră-i țara noastră” spuneau versurile unei piese folk celebre. Însă nu și alimentele care cresc pe câmpurile sale. Cunoscută pentru bogățiile naturale cu care se mândrește peste hotare, România a devenit exportatorul unui aliment important. Alimentul oltenesc după care nemții sunt înnebuniți nu ajunge să stea prea mult timp în țară, luând imediat drumul Germaniei, țară care beneficiază de pe urma importului.

Care este alimentul oltenesc după care nemții sunt înnebuniți

În timp ce noi importăm majoritatea alimentelor pe care le regăsim pe rafturile supermarketurilor și chiar și pe tarabele din piață, România exportă alimente. Iar vremea din acest an a facilitat dezvoltarea unei culturi importante pentru Germania, țară care importă un fruct din județul Dolj. Alimentul oltenesc după care nemții sunt înnebuniți a înregistrat cifre importante în cadrul producției de anul acesta, astfel că românii s-au bucurat să vândă cantități importante către export. Cultura de afine, una dintre cele mai prolifice din județul Dolj, urmează să ia calea Germaniei imediat după culegere.

Producătorii români au anunțat că, în comparație cu 2020, cultura de afine arată foarte bine, înregistrându-se o creștere semnificativă privind cantitatea obținută. Potrivit cancan.ro, specialiștii din domeniu vor reuși să obțină chiar și 5.000 de kilograme la hectar. Deși afinele sunt cultivate pe solurile nisipoase din Ostroveni, producția pare să dea roade încă din 2018, când a fost plantată pentru prima oară. Inițiatorul proiectului a fost surprins să descopere că cele 60 de hectare de teren, împărțite în plantații în Ostroveni, județul Dolj și Ianca, județul Olt, au scos o producție de sute de tone de fructe. Un singur hectare de plantație de afine oferă 5 tone de fructe.

Alimentul oltenesc după care nemții sunt înnebuniți. Producția ia imediat drumul Germaniei
Producătorii români se bucură anul acesta de o recoltă impresionantă din cultura de afine foto – cancan.ro

Producția de afine ia imediat drumul Germaniei

Cantitățile neașteptat de mari din cadrul producției de afine sunt culese de peste 300 de zilieri și trimise imediat către Germania, țară care a plătit deja pentru transportul de fructe. Fiind vorba despre mai bine de 60 de hectare de teren, pe care se întinde cultura de afine, a fost necesară și forță de muncă la fel de numeroasă. Astfel, în urmă cu doar câteva zile, 300 de persoane au participat la o acțiune de cules a fructelor. Iar venitul zilnic oferit fiecărui zilier nu este deloc de neglijat. Aceștia primesc câte 139 de lei în fiecare zi pentru culegerea recoltei.

Suntem în plină campanie de cules. Producţia de anul acesta este bună, este în cote, cu un fruct de calitate. Nu am avut nicio problemă. Am intervenit cu personal suficient să putem scoate mai repede producţia, spune Ionel Simion, manager proiect, potrivit cancan.ro.

Urmăriți Impact.ro și pe
Iancu Andreea
Redactor online din 2013 și absolventă a UNIBUC, Facultatea de Litere, Specializarea Studii Europene. De asemenea, absolventă a cursurilor de Master din cadrul SNSPA, Facultatea de Comunicare și...