Alimentul nelipsit din bucătăria românilor se scumpește enorm. Noi creșteri de prețuri

Stan Filon 09.06.2023, 17:50
Alimentul nelipsit din bucătăria românilor se scumpește enorm. Noi creșteri de prețuri

Vin alte vești proaste pentru români, care vor fi nevoiți să plătească și mai mult pentru alimentul nelipsit din bucătăria lor! De vină se pare că ar fi interdicția de export impusă Ucrainei, după cum spun specialiștii în domeniu! Vezi în rândurile de mai jos care este alimentul care se va scumpi din nou.

Alimentul nelipsit din bucătăria românilor se scumpește enorm

România a impusvo interdicție pentru unele produse venite din Ucraina, iar acest lucru ar putea duce la noi scumpiri, atrag atenția specialiștii. Unul dintre alimentele care ar urma să se scumpească cu 33% se pare că este zahărul, foarte utilizat de către români.

Până pe 15 septembrie, importurile de zahăr din Ucraina vor fi interzise în România, ceea ce reprezintă o lovitură pentru țara noastră, având în vedere că suntem cei mai mari importatori de zahăr din statul vecin. În perioada octombrie anul trecut – aprilie anul curent, România a importat aproximativ 85.000 de tone de zahăr, adică o treime din importurile totale ale Uniunii Europene.

Alimentul nelipsit din bucataria romanilor se scumpeste cu 33. Noi cresteri de preturi
Alimentul nelipsit din bucataria romanilor se scumpeste cu 33. Noi cresteri de preturi

Cât ar putea costa zahărul în viitorul apropiat

Interdicția impusă Ucrainei este foarte posibil să scumpească zahărul, atrag atenția procesatorii, deoarece România nu are stocuri de zahăr și pt apărea chiar probleme de aprovizionare. Prețul unui kilogram de zahăr, care în prezent este de 6 lei, ar putea ajunge astfel la 8 lei în viitorul apropiat, ceea ce înseamnă o majorare de preț cu 33%.

Potrivit datelor recente publicate de Institutul Național de Statistică, prețul zahărului a crescut cu 100 de euro pe tonă față de luna aprilie. Într-un an, prețul zahărului a înregistrat deja o creștere de peste 60%, iar acum se pregătesc alte scumpiri.

Mai mult decât atât, Comisia Europeană a decis să prelungească și restricțiile impuse importurilor de cereale din Ucraina până la data de 15 septembrie, conform unui regulament recent publicat în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene, a anunțat ministrul Agriculturii, Petre Daea.

Interdicția se prelungește pentru Ucraina

„A apărut deja Regulamentul Uniunii Europene în Jurnalul Oficial. Restricţiile pentru importurile de grâu, porumb, rapiţă şi floarea-soarelui din Ucraina se prelungesc până pe data 15 septembrie.

Se dovedeşte faptul că am avut constanţă, am reuşit să transmitem informaţiile necesare, iar Comisia Europeană a înţeles greutăţile cu care se confruntă fermierii şi a decis asupra acestui aspect, având în vedere că în scurt timp intrăm la recoltat şi trebuie să avem spaţiile libere, dar şi posibilitatea de a valorifica producţia atât intern cât şi extern”, a precizat Petre Daea.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...