Alimentul care încetinește îmbătrânirea. Ce trebuie să consumi mereu la începutul mesei

Mihnea Tălău 29.03.2023, 20:33
Alimentul care încetinește îmbătrânirea. Ce trebuie să consumi mereu la începutul mesei

Foarte multe persoane sunt preocupate de procesul de oprire sau încetinire a îmbătrânirii corpului. Printre acestea se numără și Dan Oros, care lucrează la Google și Youtube România. El a oferit mai multe recomandări legate de nutriție.

Consumul de carne trebuie făcut cu moderație

„Multe lucruri vin și din religie, chiar dacă nu erau demonstrate atunci. De ce spuneau ca în anumite zile să nu mănânci carne? Deoarece carnea pune foarte mare presiune pe corpul tău. Sau trebuie să ții post în anumite zile.”, afirmă Dan Oros, potrivit Antena 3CNN.

Știința a demonstrat că corpul nostru nu este obișnuit să consume atât de multă mâncare. Cel mai bun sfat legat de nutriție este să nu consumăm deserturi pe stomacul bun.

„Aceste lucruri au ajuns cumva să fie demonstrate de știință pentru că, de fapt, corpul nostru nu este obișnuit să consume atât de multă mâncare.

Eu țin post intermitent, adică nu mănânc 16 ore, iar în fereastra de 8 ore mănânc. Este lejer. Mai sunt câteva idei privind combinarea alimentelor în sensul în care vrem să ne controlăm nivelul glicemiei.

Dacă este un singur sfat legat de nutriție este nu consumăm deserturi pe stomacul gol. Este cel mai rău lucru pentru corp”, a mai spus Dan Oros, în cadrul unui podcast cu Mihai Morar.

Dan Oros

Ce trebuie să consumați pentru încetinirea îmbătrânirii

El recunoaște că mănâncă și carne, cam o dată la două zile, subliniind că ar fi bine să avem carne din surse de calitate, cât mai sigure.

„Carnea îmbătrânește corpul mai repede. Dacă mănânci multă carne și o faci foarte des, indiferent de calitatea cărnii, îmbătrânești mai repede. Eu mănânc carne o dată la două zile, dar nu sunt foarte strict cu acest subiect.

Cel mai interesant lucru este ordinea în care ar trebui să mănânci. Prima dată ar trebui să mănânci verdețuri, tot ce înseamnă salată. Apoi vine partea de proteine și grăsimi, iar la final, carbohidrații, inclusiv desertul la final”, a mai zis Dan Oros în cadrul podcastului.

În cazul lui Dan Oros, care are 33 de ani, în urma acestui mod de nutriție, vârsta organismului său este comparativ cu unul de 20 de ani.

Gabriela Cristea se poate considera o norocoasă
Urmăriți Impact.ro și pe
Mihnea Tălău
Mihnea Tălău. Redactor la impact.ro. Dedicat presei încă din 1998. Am o diplomă în Drept, un „mic” masterat și o scoală de jurnalism. Am avut norocul și onoarea de a face parte, în...