Alimentul care ajută la curăţarea plămânilor. E considerat o minune a naturii

Ana Anitoiu 07.04.2021, 09:29
Alimentul care ajută la curăţarea plămânilor. E considerat o minune a naturii

Multe persoane au început să se îngrijoreze în ultima vreme în privința sănătății plămânilor lor, în contextul pandemiei de coronavirus. Un aliment considerat o minune a naturii le poate veni în ajutor. Este ieftin, poate fi consumat în mai multe moduri și ajută la curățarea acestor organe interne ce în multe cazuri s-au dovedit a fi o țintă pentru COVID-19.

Ce aliment ajută la curăţarea plămânilor

Alimentul minune ajută la reducerea inflamației și la curățarea plămânilor în mod natural, precum și la detoxifierea organismului și la creșterea imunității. Un avantaj al acestuia este că se găsește aproape în orice magazin. Este vorba despre curcuma sau turmeric, o plantă înrudită cu ghimbirul, ce își are originea în India. Fie în formă crudă, fie ca și condiment pulbere, aceasta este cu siguranță un aliat al sănătății. Eficacitatea ei este maximă atunci când este combinată cu piperul negru.

Curcuma este folosită de 4000 de ani pentru tratarea multor afecțiuni. În afară de faptul că poate să combată infecțiile și să reducă inflamațiile, această plantă poate trata anumite tipuri de cancer, boli de piele și unele tulburări digestive și hepatice. În plus, previne formarea de cheaguri de sânge ce ar putea provoca un infarct sau un accident vascular cerebral.

Alte alimente ce ajută la o bună respirație

De asemenea, un aliment ce ajută respirația este ghimbirul. Bogat în vitamine și minerale, inclusiv potasiu, magneziu, beta-caroten și zinc, acesta este antiinflamator, antiseptic și antibacterian și sprijină eliminarea toxinelor din căile respiratorii și vindecarea tusei. Unele studii au arătat că unele extracte din această plantă pot distruge celulele canceroase pulmonare. Astfel, un ceai de ghimbir poate fi un aliat al sănătății. Ingredientul poate fi folosit în caz de răceală, gripă, sinuzită ori bronșită.

Un alt aliment ce ajută la depășirea infecțiilor respiratorii este unul foarte popular. Beneficiile usturoiului pentru sănătate sunt numeroase. Între acestea se numără reducerea inflamației și a riscului de cancer pulmonar, precum și combaterea astmului.

Alimentul care ajuta la curatarea plamanilor. E considerat o minune a naturii
O bautura cu ghimbir, curcuma si miere

Băutura ce curăță plămânii. Cum se pregătește

Împreună, turmericul și ghimbirul – plante înrudite, pot fi folosite în pregătirea unei băuturi ce curăță plămânii. Aceasta este indicată mai ales fumătorilor care vor să renunțe la acest obicei nesănătos. Se prepară cu următoarele ingrediente: două cepe medii, 500 mililitri de apă, o linguriță de turmeric, 50 de grame rădăcină de ghimbir și două lingurițe de miere.

Modul de preparare al băuturii ce curăță plămânii este extrem de ușor. Mai întâi, se pune apa la fiert și se lasă să dea bine în clocot. Apoi, se pun cele două cepe medii întregi, curățate de coajă, rădăcina de ghimber și pudra de turmeric sau curcuma. Acest amestec se fierbe la foc mic pentru 35 sau 40 de minute, până se formează un decoct. Este important să se amestece cu o lingură, din când în când. La final, se lasă o oră la răcit. În acest timp, uleiurile esențiale și toate mineralele se eliberează în apă. Se strecoară băutura obținută și se îndulcește cu miere. Se păstrează într-un borcan sau într-o sticlă ce se poate închide ermetic, într-un loc răcoros și ferit de soare ori chiar în frigider. Se consumă câte două linguri din acest decoct de trei ori pe zi, înainte de masă.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...