Alimentul care a fost retras din supermarketurile din România. Era pericol grav de îmbolnăvire

Ioana Bucur 02.04.2022, 21:44
Alimentul care a fost retras din supermarketurile din România. Era pericol grav de îmbolnăvire

Reprezentanții Autorităţii Naţionale Sanitar-Veterinare (ANSV) au făcut un anunț important pentru populație. Acesta este alimentul care a fost retras din supermarketurile din România, după ce s-a descoperit că avea în compoziție o valoare peste cea admisă de reziduuri de pesticide periculoase pentru organismul uman. În ce perioadă au fost comercializate produsele.

Ce sunt sfătuiți românii care au achiziționat produse din lotul retras să facă

Vești îngrijorătoare pentru români, autortitățile sanitar-veterinare anunțând că un aliment ce conținea o concentrație peste valoarea admisă de reziduuri de pesticide (CLORPIRIFOS) a fost retras din supermarketurile din România.

Potrivit unui anunț publicat pe site-ul oficial al Autorităţii Naţionale Sanitar-Veterinare (ANSV), Yellow Fresh Fruits SRL a iniţiat retragerea de la comercializare şi rechemarea de la clienţi a unui lot de banane.

Bananele ce conțin o cantitate mare de pesticide au fost puse la vânzare în perioada 18 martie 2022 – 29 martie 2022.

Se recomandă persoanelor care deţin produse din acest lot, comercializate în perioada 18.03.2022 – 29.03.2022, să nu le consume, ci să le distrugă sau să le returneze la furnizorii: Premium Fresh Fruits SRL, Mandy MAB TRADE SRL, Tim Rodinat, Avocadim Kft, Citronex I Sp. z o.o. până pe data de 14.04.2022, urmând să le fie restituită contravaloarea lor în baza bonului fiscal.

Alimentul care a fost retras din supermarketurile din România. Era pericol grav de îmbolnăvire

Aliment retras din supermarketuri

La mijlocul lunii martie, ANPC anunța că un soi de chipsuri cu aromă de paprika a fost retras de pe rafturile unui lanț de supermarketuri, din pricina faptului că produsul avea eticheta incompletă, astfel că ingredientul alergen lapte nu era trecut pe ea.

„Vă informăm că societatea CARREFOUR ROMÂNIA S.A. a inițiat retragerea de la comercializare a produselor de mai jos, ca urmare a aplicarii unei etichete de traducere incomplete care nu mentioneaza ingredientul alergen lapte.

CARREFOUR ROMÂNIA S.A. retrage de pe piață și recheamă de la consumatori următoarele produse cu datele de identificare de mai jos, indiferent de lot sau de termen de valabilitate. Pentru persoanele care sunt alergice la lapte, consumul acestor produse este sigur.

Persoanele alergice la lapte și care dețin produsele descrise mai sus să nu le consume, ci să le distrugă sau să le aducă înapoi în magazinele de unde le-au cumpărat. Contravaloarea produselor va fi returnată, fără a fi necesară prezentarea bonului fiscal.

Ne cerem scuze pentru inconveniențele create!
Pentru informații suplimentare, puteți contacta Carrefour România S.A.: [email protected]”, informeazză InfoCons Protecția Consuatorilor.

Clienții au fost sfătuiți atunci să returneze produsul în magazin.

Urmăriți Impact.ro și pe