Unul dintre alimentele care te fac să simți că te topești pe picioare este zahărul. Deși este gustul cel mai plăcut, asociat cu copilăria, dulcele este foarte dăunător pentru organism. Perioadele stresante te determină să simți nevoia de o gustare dulce. Acest gest este însă greșit. Zahărul oferă doar pe moment energie, urmând ca la scurt timp să existe o scădere bruscă a glicemiei.
Pentru a combate acest efect, poți alege să consumi fructe, în special fructe de pădure. Acestea merg de minune alături de proteine, din iaurt, brânză de vaci, care dau și senzația de sațietate. De asemenea, consumul scăzut de apă determină o poftă crescută de dulce. Atunci când suntem deshidratați simțim nevoia să mâncăm dulce.
:format(webp):quality(100)/https://www.impact.ro/wp-content/uploads/2020/10/Alimentele-din-cauza-c%C4%83rora-te-tope%C8%99ti-pe-picioare.-Fugi-de-ele-c%C3%A2t-po%C8%9Bi-de-mult.jpg)
Foto – Pexels
Fast food-ul și băuturile carbogazoase te privează de energie
Alte alimente nocive din dietă sunt cele care conțin grăsimile saturate, de origine animală. Acestea se regăsesc în preparatele fast-food, mezeluri, prăjeli, carne tocată, carne grasă sau conserve. Totuși, atunci când simți nevoia de o mâncare grasă, este foarte posibil ca organismul să aibă nevoie de acizi grași esențiali. Aceștia pot fi luați din pește gras, precum macrou sau somon, din nuci, semințe, ulei de măsline sau avocado.
Și băuturile carbogazoase sau energizantele au un efect devastator asupra energiei. Atunci când corpul are nevoie de energie, acesta și-o ia din zahăr și cafeină. Totuși, aceasta este valabilă pentru scurtă durată. În final, efectul este total opus, privându-te de fapt de energie. Poți opta, în schimb, pentru apă cu lămâie sau bucăți de castravete, ori ceaiuri din fructe uscate și plante.