Alimentele care aduc fericirea. Nutriționiștii le recomandă ca să ieșim din depresie

Stan Filon 18.01.2021, 15:46
Alimentele care aduc fericirea. Nutriționiștii le recomandă ca să ieșim din depresie

Luni, 18 ianuarie, este oficial cea mai deprimantă zi a anului! ”Blue Monday” (lunea tristă), este titulatura care se atribuie celei de-a treia zi de luni a fiecărui an. Nu se știe exact cum s-a ajuns la această concluzie, dar această zi atrage atenția asupra depresiei și este ținută de 15 ani de zile, la nivel mondial. Depresia poate fi combătută și cu alimente care aduc fericirea!

Iată care sunt alimentele care aduc fericirea

Așadar, ca să rămânem echilibrați și pe linia de plutire, este foarte important ce mâncăm. Când simțim că suntem stresați și ne paște la cotitură o depresie, trebuie să știm ce este important să mâncăm, pentru a reveni la o stare de bine. Expertul în boli metabolice și nutriție Simona Carniciu a explicat la ”Sfat de sănătate cu Andreea Cigolea”, de la Antena 3, care sunt alimentele care schimbă ceva în comportamentul nostru și care ne fac pur și simplu fericiți.

Printre alimentele care ne aduc fericirea regăsim banalele, care aduc acea senzație de bine, dar la fel acționează asupra noastră și fructele de pădure. Merele țin departe medicul, alături de curmale. Nu sunt deloc de neglijat nici nucile românești, care sunt pline de substanțe benefice creierului nostru. Somonul, sardinele, spanacul și ciocolata neagră ne fac cumva și ele s uităm de probleme sau să trecem mai ușor peste ele.

Alimentele care aduc fericirea
Alimentele care aduc fericirea

Hidratarea este foarte importantă și ea

Trebuie reținut faptul că nu este suficient să consumăm ciocolată, pentru că atunci efectul este pe termen scurt. Este foarte important să nu ajungem la anumite carențe, deoarece specialiștii spun că atunci suntem predispuși la depresie. Un alt aspect foarte important este hidratarea corectă. Atenție! Berea i băuturile alcoolice nu ne hidratează, ci dimpotrivă, ne fac să pierdem mai repede apa din corp.

”Dacă nu hidratăm creierul procesele metabolice care se desfășoară în fiecare celulă nu o să se mai desfășoare la fel și o să avem probleme în acest sens. Putem ajunge la deshidratare cronică”, a mai spus Simona Carniciu.

Depresia a devenit ”boala secolului”, iar românii nu sunte ocoliți deloc. Studiile arată că unul din 10 români suferă de depresie. Specialiștii trag un semnal de alarmă și spun că până în anul 2030, depresia risca să devină principala cauză a mortalității.

Anul 2020 a fost unul dificil pentru toată lumea. Am fost nevoiți să rămânem în case din ce în ce mai mult timp, iar depresia a pus stăpânire pe și mai mulți oameni. De exemplu, în Japonia, doar în octombrie 2020 au murit mai mulți oameni pentru că s-au sinucis decât cei care au fost răpuți de coronavirus pe parcursul întregului an, potrivit CNN.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...