Alimente interzise după vârsta de 30 de ani. De ce sunt periculoase

Stan Filon, Mihai Ianoși 31.05.2023, 15:08
Alimente interzise după vârsta de 30 de ani. De ce sunt periculoase

Specialiștii în nutriție spun că aceste alimente ar trebui interzise să mai fie consumate după vârsta de 30 de ani! Odată cu înaintarea în vârstă, corpul nostru se schimbă, iar unele alimente ne fac mai mult rău, decât bine. Vezi în rândurile de mai jos care sunt acestea.

Alimente interzise după vârsta de 30 de ani

Înaintarea în vârstă vine cu noi și noi provocări, care încep să apară în special după trecerea vârstei de 30 de ani. Specialiștii în nutriție spun că ar trebui să ne adaptăm alimentația la transformările care au loc în organismul nostru. Trebuie să renunțăm la obiceiuri alimentare care încep să ne facă rău, pentru a evita boli serioase. Iată care sunt doar câteva dintre acele alimente care ar trebui interzise după 30 de ani.

Produse dulci de panificație

Dacă până la 30 de ani ne-am bucurat de tarte, brioșele, gogoși sau alte produse de panificație, odată cu schimbarea prefixului ar trebui să le scoatem din alimentație, din cauza conținutului ridicat de zahăr alb, rafinat. Medicii spun că astfel de produse te vor face să depășești doza zilnică recomandată de zahăr și vor provoca o creștere periculoasă a nivelul insulinei din organism, ceea ce poate duce la diabet, boală are face ravagii în organism. Consumul de zahăr rafinat poate duce la creșterea în exces a greutății, boli cardiovasculare, tensiune arterială ridicată, diabet sau chiar infertilitate.

Alimente interzise dupa varsta de 30 de ani
Alimente interzise dupa varsta de 30 de ani

Făina albă

Făina albă poate contribui la creșterea incidenței bolilor cardiovasculare sau chiar a cancerului. Alimentele bogate în făină albă conduc la apariția următorului fenomen: transformarea carbohidraților în zahăr. Corpul va ajunge să secrete multă glucoză, văzută ca fiind unul dintre principalii inamici ai producerii de colagen. Pentru a evita boli grave, dar și pentru a vă menține o piele sănătoasă și frumoasă, renunțați cât mai repede la produsele pe bază de făină albă.

Sucurile artificiale

Dacă până în 30 de ani organismul nostru putea să facă față sucurilor din comerț, iată că după această vârsta lupta nu mai este atât de aprigă. În afară de zaharuri, ele conțin o multitudine de conservanți, care pot crește riscul unor maladii deosebit de grave, precum cancerul. Tot aceste substanțe pot provoca infertilitate, întrucât afectează ovulația și reduc mobilitatea de la nivelul spermei.

Produsele modificate genetic

Sunt destul de multe legume și fructe care se încadrează în această categorie. Printre acestea, se pot număra: roșiile, castraveții, țelina, ardeii grași, porumbul, spanacul, merele, strugurii, piersicile, căpșunele etc. Pesticidele conțin toxine deosebit de periculoase, care îți pot afecta profund sănătatea.

Carnea procesată

Și carnea procesată ar trebui evitată la orice vârstă, dar mai ales după 30 de ani. Fie că este vorba despre mezeluri, acestea trebuie să nu facă parte din nicio alimentație sănătoasă. Străduiește-te, pe cât posibil, să consumi produse din carne din surse cât mai naturale, pentru a fi sigură că acestea nu conțin substanțele periculoase enumerate anterior.

Alimentele congelate

Specialiștii spun că acestea conțin prea multe grăsimi și prea multe calorii. În același timp, cele mai multe produse congelate sunt pline de conservanți, de coloranți, de sodiu, de sare procesată, de uleiuri hidrogenate și de alte substanțe nocive pentru organism. Introduse la microunde, acestea devin și mai periculoase!

Produsele „dietetice”

Produsele dietetice sunt consumate ma ales atunci când dorim să slăbim. Ei bine, nutriționiștii trag un semnal de alarmă și spun că acestea nu ar trebui consumate niciodată, deoarece conțin îndulcitori artificiali (precum aspartam sau sucraloză), arome artificiale și tot felul de conservanți.

Riscăm să ne alegem cu tot felul de simptome neplăcute și de afecțiuni, care se vor agrava pe măsură ce înaintăm în vârstă. Iată-le doar pe câteva dintre acestea: migrene, tulburări endocrine, boala lui Crohn (este o afecțiune intestinală), gastrită, reflux gastro-esofagian, oboseală cronică, dureri musculare, afecțiuni cardiace etc.

Laptele procesat

Acest tip de lapte, alături de produsele ce îl conțin, pot fi foarte dăunătoare sănătății. Motivul principal îl constituie faptul că animalele pot fi hrănite cu produse modificate genetic sau pot primi hormoni pentru a da mai multe lapte. Toate aceste substanțe toxice ne pot provoca diverse probleme de sănătate, de la afecțiuni digestive până la declanșarea a tot felul de alergii.

Popcorn de la microunde

Acesta este un alt aliment interzis după vârsta de 30 de ani. Pe de o parte, popcornul special pentru microunde poate fi obținut din porumb modificat genetic (toxinele conținute pot crește riscul apariției cancerului). Pe de altă parte, aromele folosite conțin, în general, diacetil, o substanță toxica, ce devine periculoasă dacă este inhalată de multe ori. Ideal este să faci rost de porumb organic și să prepari chiar tu popcorn acasă, pentru tine și familia ta.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...