Aliații lui Putin trădează Rusia? Ce s-a aflat acum, este cutremur la Kremlin

Ana-Maria Tudor 25.04.2023, 21:08
Aliații lui Putin trădează Rusia? Ce s-a aflat acum, este cutremur la Kremlin

Doar un singur președinte a acceptat invitația lui Vladimir Putin de a participa la Parada Victoriei din acest an, evenimentul anual ce sărbătorește victoria Rusiei în cel de-Al Doilea Război Mondial prin organizarea unei parade militare în Piața Roșie din Moscova, pe 9 mai.

Un singur președinte străin se va alătura lui Putin la parada de Ziua Victoriei

Surprinzător, liderii țărilor membre ale Organizației Tratatului de Securitate Colectivă (CSTO), precum Armenia, Belarus, Kazahstan, Kârgâzstan și Tadjikistan, alături de observatori din alte cinci state, inclusiv Serbia, Siria și Uzbekistan, nu vor fi prezenți la evenimentul de anul acesta.

Singurul președinte care a acceptat invitația de a participa alături de Vladimir Putin la Parada Victoriei din Moscova este cel al Kârgâzstanului, în timp ce liderii altor țări membre ale Organizației Tratatului de Securitate Colectivă (CSTO), precum Armenia, Belarus, Kazahstan și Tadjikistan, au refuzat invitația.

Lovitură dură pentru Rusia

În ajunul zilei de 9 mai din acest an, președintele Japarov al Kârgâzstanului va efectua o vizită în Rusia și, fiind aici cu o zi înainte, a decis să rămână la paradă și să împărtășească mândria lor cu ocazia Zilei Victoriei.

„Nu au existat invitații speciale în acest an – nu este o aniversare importantă”, a declarat Dimitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, potrivit Ukrainska Pravda. De asemenea, acesta a precizat că, de Ziua Victoriei, Vladimir Putin va ține cu siguranță un discurs în timpul paradei.

Kremlinul a respins speculațiile despre sosia președintelui

Kremlinul a negat orice speculație, respingând în mod categoric ideea că Vladimir Putin ar avea o sosie care să-l reprezinte în aparițiile publice. Însă purtătorul de cuvânt, Dmitri Peskov, a vorbit despre aceste zvonuri la un eveniment educațional în Moscova și a explicat că acestea sunt doar minciuni. El a subliniat că președintele Putin este foarte activ și că este greu să ții pasul cu el, deci ideea unei sosii care să-l reprezinte în public este complet nefondată.

Speculațiile cu privire la existența unei sosii a lui Putin au apărut în repetate rânduri în presă, dar Peskov a subliniat că acestea sunt doar zvonuri fără nicio bază reală.

„Probabil ați auzit că se presupune că Putin ar avea mai multe dubluri, care lucrează în locul său în timp ce el stă într-un buncăr. Aceasta este o altă minciună”, a precizat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

Precizările purtătorului de cuvânt al Kremlinului au fost făcute după speculații repetate care au circulat în presă și care afirmau că președintele Vladimir Putin este, de fapt, reprezentat de cineva care apare în locul său în public. Cele mai recente speculații au circulat după ce s-a zvonit că liderul rus a efectuat o vizită în Ucraina, în zonele de război ocupate de armata sa.

Urmăriți Impact.ro și pe