Alianța USR-PLUS în pragul imploziei. Se anunță plecări și excluderi

Mihnea Tălău 26.05.2022, 18:11
Alianța USR-PLUS în pragul imploziei. Se anunță plecări și excluderi

Construcția politică USR-PLUS scârțâie din toate încheieturile. Mai hotărât ca niciodată, fostul lider al alianței, Dacian Cioloș, vrea să părăsească partidul și nu cu mâna goală ci cu europarlamentarii veniți din PLUS, care pregătesc o demisie în masă.

El este de părere că este timpul pentru o construcție nouă la care ar putea fi urmat și de câțiva senatori și deputați care au fost în PLUS.

„Orice rupere este foarte gravă”

Senatorul USR, Irineu Darău spune că partidul nu ar trebui să se rupă, „orice rupere este foarte gravă”. Mai mult el afirmă că actuala conducere ar trebui să se schimbe.

„Orice rupere este foarte gravă, fie că sunt sutele de oameni deja plecați, sau alte noi sute, chiar și lideri proeminenți. Cred că partidul nu ar trebui să se rupă și totodată cred că ar trebui să-și schimbe urgent conducerea. Actuala conducere, majoritatea din biroul național, ne duce în gard și nu de azi de ieri. Cel puțin de trei ani de zile putem să urmărim trendul descendent, pe alocuri stagnant. Și de aceea cred că USR-PLUS, care este un brand în care și-au depozitat speranțele foarte mulți oameni, nu trebuie să se rupă.

De asemenea, cred că partidul nu poate continua pe drumul pe care a mers până acum. Un drum ghidat, așa cum a spus Drulă despre volan: apropiații lui au fost la volan. Volanul este ținut tot de aceeași oameni de cinci ani de zile, în jurul axei Ghinea-Barna-Drulă.

Conducerea să se schimbe. E nevoie de o alternativă cu toată lumea care crede că o reformă e necesară și urgentă. O să pun umărul activ la formarea acestei alternative în partid”, a spus Darău, conform stiripesuse.ro.

El mai susține susține că în perioada următoare foarte posibil vor fi și excluderi din partid.

Foto: Irineu Darău – Facebook

Grupul care vine cu un candidat propriu la la congresul din acest an

Cu două săptămâni în urmă, mai mulți USR-ști, printre care și Darău, reuniți în platforma „Curaj pentru România”, au anunțat că își vor desemna un candidat comun pentru președinția partidului la congresul din acest an.

Printre fondatorii acestui grup Curaj, se regăsesc primarul Braşovului Allen Coliban, europarlamentarul Nicu Ştefănuţă, deputaţii Mihai Poliţeanu şi Cătălin Teniţă, precum și candidatul la recentele alegeri pentru preşedinţia partidului, senatorul Irineu Darău.

Urmăriți Impact.ro și pe