Alexei Navalnîi, în stare gravă. Opozantul lui Putin, în pericol să îşi piardă un picior

Nicu Stan, Mihai Roșoiu 27.03.2021, 08:01
Alexei Navalnîi, în stare gravă. Opozantul lui Putin, în pericol să îşi piardă un picior

Alexei Navalnîi, în stare gravă. Opozantul lui Putin, în pericol să îşi piardă un picior. Omul care a făcut mai multe dezvăluiri despre liderul rus, acuză medicii din închisoare că nu-i comunică un diagnostic și nu îi dau tratament corespunzător.

Alexei Navalnîi poate rămâne fără în picior. Cum este torturat de gardienii pușcăriei

Alexei Navalnîi se află în stare gravă în stare gravă în colonia penitenciară unde ispășește o pedeapsă de doi ani și jumătate. Unicul opozant al lui Vladimir Putin este în pericol să îşi piardă un picior.

Starea sa de sănătate a început să se deterioreze, iar Alexei Navalnîi face mai multe acuzații într-o postare pe contul de Instagram. Postarea a fost făcută de către colaboratorii săi apropiați.

Alexei Navalnîi nu își mai simte un picior

De asemenea, avocaţii lui Alexei Navalnîi au informat încă de zilele trecute că bărbatul s-a plâns de ”dureri puternice de spate” şi că starea sa de sănătate se deteriorează.

În plus, Alex Navalnîi a spus că nu îşi mai simte un picior. ”Pur şi simplu cad, dacă încerc să mă sprijin pe piciorul drept. E un pic cam frustrant”, s-a plâns Alexei Navalnîi.

Alexei navalnii risca sa ramana fara un picior
Alexei navalnii risca sa ramana fara un picior

Alexei Navalnîi a fost consultat de un neurolog

Opozantul lui Vladimir Putin a putut consulta un neurolog în închisoare, însă acesta nu i-a transmis însă și diagnosticul, iar ca tratament pentru afecțiunea periculoasă i-a prescris Ibuprofen, cunoscut ca un medicament antiinflamator.

Pe de altă parte, servicul rus al penitenciarelor informează că Alexei Navalnîi, se află într-o stare ”stabilă şi satisfăcătoare”, în ciuda acuzaţiilor de tortură aduse de către deținut. ”Devine tot mai greu şi dureros să mă dau jos din pat. Autorităţile închisorii au luat notă de plângerile mele dar nu fac nimic”, mai spune Alexei Navalnîi, din închisoare.

Ce știe Alexei Navalnîi de la un oligarh rus care a făcut 10 ani de pușcărie

Cel mai cunoscut adversar al preşedintelui Vladimir Putin a amintit o discuţie avută cu fostul oligarh rus Mihail Hodorovschi. Acesta stătuse 10 ani în pușcărie şi care i-a atras atenţia că cel mai important lucru, atunci când eşti într-o închisoare rusă, este să nu te îmbolnăveşti.

Dacă te îmbolnăveşti serios acolo, mori”, a amintit Alexei Navalnîi sfatul primit de la Mihail Hodorovschi. ”Acum, învăţ asta pe propria mea piele”, a mai spus Alexei Navalnîi. Nu în ultimul rând, Alexei Navalnîi acuză gardienii închisorii de tortură. Spune că aceștia îl trezec de câte opt ori în fiecare noapte, ceea ce înseamnă o adevărată metodă de tortură.

Alexei Navalnîi, otrăvit cu o substanță periculoasă

Celebru pentru anchetele sale anticorupţie care vizează elita politică rusă, Alexei Navalnîi s-a simţit rău pe 20 august anul trecut, în timp ce se întorcea cu o cursă aviatică din oraşul siberian Tomsk spre Moscova, astfel că fost internat de urgenţă la Omsk, un alt oraş din Siberia.

După asta, Alexei Navalnîi a fost transportat la Berlin, Germania, după lungi dispute între susţinătorii săi şi medicii ruşi. Mai multe laboratoare occidentale au confirmat că Alexei Navalnîi a fost otrăvit cu un agent neurotoxic din clasa Noviciok.

Urmăriți Impact.ro și pe