Alexandru Rafila n-a mai suportat și a spus tot. Ce ne așteaptă, de fapt, după alegeri

Cristian Cojocaru 04.12.2020, 11:29
Alexandru Rafila n-a mai suportat și a spus tot. Ce ne așteaptă, de fapt, după alegeri

Alegerile parlamentare vor avea loc peste doar două zile, deși anumiți oficiali sunt îngrijorați în continuare de situția pandemică din România. Alexandru Rafila n-a mai suportat și a spus totul despre această situație care ne poate aduce la precedent.

Alexandru Rafila n-a mai suportat și a spus tot

În data de 6 decembrie 2020 vor avea loc alegerile parlamentare deși epidemiologii au sfătuit autoritățile că această acțiune e posibil să ia o întorsătură sumbră. Deși numărul persoanelor infectate cu noul coronavirus a scăzut de la 10.000 în 24 de ore la 4.916, o cifră mult mai bună decât cea anterioară, Alexandru Rafilă n-a mai suportat și a spus tot cu privire la situația pandemică. Acesta prevede o carantinare totală imediat după alegeri pentru că cei de la putere s-au ambiționat ca alegerile să aibă loc deși sfatul specialiștilor în domeniul sănătății era la polul opus.

Așadar, reprezentantul României în cadrul Organizației Mondiale a sănătății, a vorbit în public și și-a prezentat propria variantă. Acesta susține că deși numărul celor infectați este în scădere, acest lucru este doar pentru a încuraja oamenii să iasă la vot. Nu se oprește aici și menționează că este posibil ca după data alegerilor, autoritățile să declare iarași o carantină totală, similară cu cea din primăvara acestui an.

Argumentul solid pe care acesta îl aduce face referire la faptul că testările au scăzut cu 60%. De aici și numărul îmbolnăvirilor zilnice a scăzut dar că situația din spitale este una tragică. Spitalele sunt aproape de colaps iar medicii sunt la un pas de epuizare din cauza numărului mult prea mare al bolnavilor.

Alexandru Rafila prevede o situație sumbră imediat după alegeri
Alexandru Rafila prevede o situație sumbră imediat după alegeri

”Scăderea actuală nu este reală”

Mai mult decât atât, Rafila este de părere că în următoarele zece zile după alegeri, situația din țară va deveni una tragică. Acest lucru va atrace de la sine o nouă carantinare, chiar dacă Ludovic Orban este de o cu totul altă părere. ”Falsa scădere” are loc doar pentru a nu exista motiv ce ar putea împiedica desfășurarea alegerilor.

„În funcție de situația epidemiologică putem aprecia dacă trebuie introdusă carantina. Trebuie corelată cu realitatea, nu cu ce ne imaginăm noi. Scăderea actuală nu este reală. Testările s-au redus cu 60 la sută, numărul de cazuri la fel, dar spitalele sunt supraaglomerate, mortalitatea în creștere. Ce se întâmplă în spitale este evident rezulatul unei conjuncturi de moment. Probabil că este doar o părere a mea că se scade testarea înainte de alegeri. Rezultatele le vom vedea peste 10 zile””, spune reprezentantul României la OMS.

Afirmațiile lui Rafila vin să îl contrazică pe Orban, după ce acesta a asigurat într-un mod public cu ajutorul mass-media că nu intră în discuție o nouă carantinare totală. Argumentul premierului cu privire la numărul scăzut de teste este reprezentat de scuza zilelor libere de weekend-ul trecut, iar totul va reveni la normal. De asemenea acesta mai adaugă că indiferent de numărul de infectări, economia țării grav afectată nu ar permite o carantină totală.

„E adevărat că s-a testat mai puțin pentru ca au fost zile libere și nu au funcționat toate centrele de testare, dar activitatea de testare se reia de astăzi în condiții normale, în funcție de solicitări, și vom avea date relevante. Există semne evidente de reducere. Garantez 100% că nu va fi niciun lockdown, România nu-și poate permite așa ceva, nu ne putem permite din punct de vedere economic, al perioadei care urmează. Nu se va întâmpla!”, a declarat, extrem de sigur, premierul României, în cadrul unei emisiuni TV, potrivit spynews.ro .

Urmăriți Impact.ro și pe