Alexandru Rafila are soluția salvatoare care să ne scape de criza sanitară. A spus-o în direct

Cătălina Burghelea 21.10.2021, 07:34
Alexandru Rafila are soluția salvatoare care să ne scape de criza sanitară. A spus-o în direct

Profesorul Alexandru Rafila nu-și pierde speranța că România va putea scăpa de criza sanitară, dacă toată lumea respectă anumite reguli. Fostul reprezentant OMS a dezvăluit soluția salvatoare care ar putea pune stop valului patru de coronavirus. Celebrul medic este de părere că vaccinul nu este singura soluție-cheie pentru o limitare rapidă a transmiterii virusului.

Alexandru Rafila, anunț major despre valul patru al pandemiei

Institutul Național de Sănătate Publică estimează că în țara noastră, în perioada următoare, vor fi 1.000 de decese și 25.000 de cazuri zilnice de Covid. Dr. Rafila a comentat la un post de televiziune faimos această prognoză de coșmar făcută de INSP, dezvăluind soluțiile sale pentru ieșirea României din criza sanitară. Ce trebuie să facă politicienii chiar de astăzi, astfel încât românii să înțeleagă și să accepte că cel puțin trei săptămâni de acum încolo, prin comportamentul lor, trebuie să reușim să reducem transmiterea?

Soluția salvatoare pentru ieșirea din criza sanitară

Pe lângă imunizarea anti-coronavirus prin vaccinare, Alexandru Rafila a spus că, în momentul de față, trebuie găsită o soluție care să reducă foarte mult interacțiunile umane. Altminteri, România nu va ieși niciodată din această pandemie.

“Vaccinare, sigur, e o soluție, dar nu pentru situația din acest moment în care trebuie să luăm o măsură care să oprească transmiterea. Vaccinarea își va face efectul peste două-trei luni și nu vor mai apărea alte valuri în România.

Dar, în mod evident, în momentul de față, trebuie găsită o soluție care să reducă foarte mult interacțiunile umane. Dacă planul acesta legat de interacțiunile umane va fi tergiversat, vor încerca tot felul de chestiuni cosmetice – nu o să-i spună lockdown, o să-i spună carantină de seară sau altfel.

Nu știu ce succes va avea. Sigur, nu e neapărat momentul acum să fim populari, ci trebuie să fim responsabili. Trebuie să ieși public, nu să ameninți oamenii, ci să-i faci să accepte fiecare că cel puțin 3 săptămâni de acum încolo, prin comportamentul nostru, trebuie să reușim să reducem transmiterea.

Și asta înseamnă: să stăm acasă, dacă se poate, cât mai mult, să reacționăm cât mai mult cu alții, dacă suntem nevoiți să ieșim să încercăm să păstrăm distanțarea și să utilizăm în mod corect masca și neapărat trebuie să nu existe evenimente cu număr mare de participanți”, a spus Rafila, miercuri, la “Sinteza Zilei” de la Antena 3.

Cine este, de fapt, Alexandru Rafila, medicul intrat acum în PSD

Prognoză INSP de coșmar. Ce urmează în România

Potrivit INSP, în România vor fi 1.000 de decese și 25.000 de cazuri zilnice de Covid, în perioada următoare, dacă nu se iau măsuri urgente! Datele prognozate de Institutul Național de Sănătate Publică arată că, ținând cont de evoluția din ultimele două săptămâni, avem o creștere a incidenței în toate grupele de vârstă, cea mai afectată fiind cea cu vârste cuprinse între 40 și 59 de ani.

De altfel, rata de incidență săptămânală a grupei 0-19 ani a depășit dublul valorilor înregistrate anterior. Responsabilă de noile cazuri de infectări este tulpina Delta, mult mai periculoasă și mai contagioasă decât restul variantelor. Răspândirea geografică a infecțiilor s-a extins de 14 ori în trei luni, acoperind deja 97% din localitățile țării, mai estimează INSP.