Iohannis a semnat decretul de revocare a lui Alexandru Nazare. Florin Cîțu, ministru interimar al Finanțelor

Stan Filon 08.07.2021, 14:31
Iohannis a semnat decretul de revocare a lui Alexandru Nazare. Florin Cîțu, ministru interimar al Finanțelor

Premierul Florin Cîțu l-a remaniat pe ministrul Finanțelor, Alexandru Nazare! Decretul privind scoaterea din Guvern a lui Alexandru Nazare a fost deja trimis spre promulgare către președintele României, Klaus Iohannis. S-a aflat și cine va fi numit în locul lui Nazare!

Alexandru Nazare, ministrul Finanțelor, a fost remaniat

Update: Președintele Klaus Iohannis a semnat decretul de revocare a lui Alexandru Nazare de la Ministerul Finanţelor. Premierul Florin Cîţu preia interimatul ministerul de Finanțe.

Așadar, ministrul Finanțelor, Alexandru Nazare, a fost remaniat de premierul Florin Câțu, potrivit unor surse citate de Antena 3. Din primele informații, se pare că decretul de remaniere a lui Alexandru Nazare a ajuns deja pe biroul președintelui Klaus Iohannis, pentru promulgare.

Din informațiile obținute de sursa citată se pare că viitorul ministru al Finanțelor va fi numit Dan Vilceanu, deputat PNL și apropiat lui Florin Cîțu. Tot conflictul dintre premierul Florin Cîțu și ministrul de Finanțe, Alexandru Nazare, ar fi plecat de la decizia premierului de a da mai mulți bani pentru primării. Ministrul Finanțelor s-a împotrivit vehement, iar Florin Cîțu nu a stat pe gânduri. Cu toate acestea, cei doi au avut o discuție chiar înaintea ședinței de guvern, când Florin Cîțu i-a dat vestea lui Nazare. Ministrul Finanțelor nu a fost de acord și i-a spus premierului că și-a făcut treaba la Finanțe, cu rezultate care se văd și care au fost remarcate inclusiv de instituțiile financiare instituționale, iar execuția bugetară este bună. ”Cîțu i-a spus că nu ține de aceste lucruri, ci de echipă”, au precizat sursele citate.

Alexandru Nazare, ministrul Finantelor, a fost remaniat
Alexandru Nazare, ministrul Finantelor, a fost remaniat

De ce l-a luat la ochi Florin Cîțu

Șeful Executivului a luat această decizie chiar dacă președintele PNL, Ludovic Orban, s-a opus. Cei doi au avut o discuție aprinsă pe această temă, însă premierul Florin Cîțu a făcut într-un final ceea c a vrut, așa că l-a remaniat pe Alexandru Nazare.

Ministrul Finanțelor nu ar fi singurul care va părăsi guvernul, ci pe aceeași listă s-ar afla și ministrul Agriculturii, Adrian Oros. Informații despre remanieri au apărut în ultimele două săptămâni în presă, însă cei din Guvern au negat acest lucru. Pe de altă parte, Florin Cîțu a recunoscut că remanierile se fac, nu se discută.

Președintele PNL, Ludovic Orban, a avut o primă reacție după ce informația remanierii lui Alexandru Nazare a ajuns în presă. Acesta nu a negat remanierea, însă a ținut să precizeze cănu a fost informat despre acest lucru și a mai punctat faptul că el este mulțumit de activitatea membrilor PNL din Guvern. ”Eu am spus foarte clar că eu sunt mulțumit de activitatea miniștrilor din Partidul Național Liberal”, spune Orban.

Gabriela Cristea se poate considera o norocoasă
Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...