Alexandru Arșinel, dat de gol de un coleg de breaslă. Câți bani făcea din turneele organizate în America

Ana Anitoiu 30.09.2022, 21:32
Alexandru Arșinel, dat de gol de un coleg de breaslă. Câți bani făcea din turneele organizate în America

Alexandru Arșinel a fost dat de gol de un coleg de breaslă, care a dezvăluit câți bani făcea regretatul actor din turneele organizate în America, unde a fost, ani la rând, alături de Stela Popescu. Cei doi aveau succes când călătoreau peste ocean.

Câți bani câștiga Alexandru Arșinel din turneele în America

Alexandru Arșinel, care a murit joi, 29 septembrie, la vârsta de 83 de ani, câștiga bine din turneele din America, în care pleca alături de regretata actriță Stela Popescu. Conform cântărețului de muzică populară Gheorghe Turda, actorul obișnuia să se întoarcă în țară cu daruri pentru soția lui, Marilena, și pentru cei doi fii ai lor, Bogdan și Cristian.

„De patru ori am fost în turneu în America, după anii 2000, alături de Stela Popescu și de Alexandru Arșinel, dar și de Marius Țeicu, Jean Constantin, Orchestra Radio, Horia Moculescu și de Mirabela Dauer. Stela și Arșinel aveau în America un succes imens, peste succesul altor artiști, nu exista termen de comparație.

Din aceste turnee cu toții ne întorceam acasă, în țară, cu bani frumoși, după vreo lună de spectacole. Depindea mult de înțelegerea cu impresarul, puteai să te întorci în România și cu mii de dolari. Între timp, au stricat însă piața de acolo maneliștii, și-au bătut joc de muzică, lumea nu îi suporta pe atunci”, a spus Gheorghe Turda, pentru Ego.ro.

Cati bani facea Alexandru Arsinel din turneele organizate in America
Alexandru Arsinel

Pentru ce era Alexandru Arșinel pus la punct de Stela Popescu

Gheorghe Turda a mai dezvăluit că actorul Alexandru Arșinel mai făcea din când în când glume nepotrivite la adresa lui și a altor colegi, dar Stela Popescu obișnuia să îl pună la punct întotdeauna. Totuși, artistul și-l aduce aminte pe actor drept un „om foarte corect”.

„Eu pot spune că prietenul ți-l cunoști la drum lung și la bani. Sandu, cum îi ziceam eu lui Arșinel, era un om foarte corect, din multe puncte de vedere, un om foarte drept, un om de o calitate umană extraordinară. Sandu mai făcea unele glume, cu care ne mai supăra, dar Stela Popescu îl punea mereu la punct. Arșinel mai avea ciudățeniile lui, miștouri, umor care nu plăcea la toată lumea.

Stela a ținut enorm la mine, îi regret pe amândoi, Dumnezeu să îi ierte și să îi odihnească în pace! Stela Popescu a zis cândva că dacă și-ar mai fi luat un alt soț, tot artist, l-ar fi preferat pe ardeleanul de Gheorghe Turda, care e un om extraordinar la drum”, a spus Gheorghe Turda.

Cântărețul de muzică populară Gheorghe Turda a adăugat că nu știe dacă va ajunge la București, duminică, la înmormântarea lui Alexandru Arșinel, la Cimitirul Bellu, deoarece se află la Cluj, la întâlnirea de 50 de ani de la absolvirea Academiei de muzică George Dima din Cluj-Napoca. Artistul a precizat că va aprinde o lumânare și va lăsa o floare la mormânt, la întoarcere.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...