BREAKING

Alexandru Arșinel a murit. Actorul de 83 de ani a sfârșit după o lungă suferință din cauza problemelor de sănătate

Stan Filon 29.09.2022, 19:37
Alexandru Arșinel a murit. Actorul de 83 de ani a sfârșit după o lungă suferință din cauza problemelor de sănătate

Lumea artistică este din nou în doliu, după moartea lui Alexandru Arșinel! Îndrăgitul actor avea 83 de ani și suferea de mai multe boli, fiind internat în spital în nenumărate rânduri. În ultima perioadă, actorul avea probleme cu inima, ultima dată ajungând la urgențe direct din căminul de bătrâni unde fusese internat de fiii săi.

Alexandru Arșinel a murit la vârsta de 83 de ani

Alexandru Arșinel a murit pe un pat de spital, la vârsta de 83 de ani. Medicii au încercat să facă totul pentru îndrăgitul actor, însă inima sa s-a oprit din cauza problemelor cardiace. Avea probleme grave de sănătate și suferise chiar și un trasplant renal, în urmă cu câțiva ani.

Actorul fusese supus de două ori și unor intervenții pe cord deschis. În plus, a fost infectat și cu coronavirus de mai multe ori, iar virusul se pare că i-a slăbit puternic organismul.

Starea de sănătate nu i-a mai permis anul acesta să urce pe scenă, locul pe care l-a îndrăgit cel mai mult. Suferea mult din această cauză, însă s-a văzut nevoit să renunțe la teatru. S-a scris că a fost trimis la azil de către fiii săi, însă lucrurile nu au stat chiar așa.

Azilul în care Alexandru Arșinel și-a petrecut o parte din această vară era unul de lux, unde beneficia de tratamente multiple. Actorul beneficia de condiții demne de un hotel de lux la zil, printre care și jacuzzi, în contul a 1.000 de euro pe lună.

Alexandru Arsinel a murit
Alexandru Arsinel a murit

Fiii săi l-au internat la un azil pentru bătrâni

„L-am internat pe tata în urmă cu câteva zile la un cămin specializat pe probleme locomotorii, din apropierea Bucurestiului. Tata are niste escare la călcâie și nu se mai poate deplasa. Am decis că e mai bine așa pentru a începe procesul de vindecare și de a se recupera locomotor”, spunea Cristian Arșinel, pentru impact.ro.

„Cazarea, masa și tratamentul îl costă în jur de 1.000 de euro lunar. Interacționează cu personalul, dar și cu ceilalți pacienți, dar cam uită întâmplările recente. Dimineața, îi place să iasă în curte, la aer curat, aici este o grădină foarte mare. Îi e tare dor de soție, și ea e foarte bolnavă, după un accident casnic. La el vine doar unul dintre fiii lui, nicio vedetă n-a venit să-l viziteze”, declarau, la începutul lunii august, apropiații lui Alexandru Arșinel pentru EGO.ro.

Carieră desăvârșită

Actor de teatru și film, Alexandru Arșinel va rămâne în istorie pentru rolurile pe care le-a jucat și pentru bucuria pe care a adus-o românilor. A jucat în sute de emisiuni de divertisment la radio și la toate posturile de televiziune, pe scenele din țară și străinătate, dar și în numeroase producții cinematografice și seriale TV: „Vacanță la mare” – 1962, „Cerul începe la etajul trei” – 1967, Ultimele zile ale verii (1976), ‘Ana și hoțul” – 1981, ‘Ca-n filme – 1983, Vară sentimentală (1986), Colierul de turcoaze (1986), În fiecare zi mi-e dor de tine’ – 1987, ‘Miss Litoral – 1990, ‘Băiatul cu o singură bretea -1991, ‘A doua cădere a Constantinopolului – 1994, ‘Paradisul în direct’ – 1997, ”Sexy Harem Ada-Kaleh” – 2001, ”’Războiul sexelor’, 2007 – 2008 sau ‘Toată lumea din familia noastră’ – 2012. A realizat dublaje în filme de animație, fiind vocea Ursului Baloo în fimele „Cartea Junglei” („Jungle Book”) și „Cartea Junglei 2” („Jungle Book 2”) și a Șerifului în filmele „Mașini” („Cars”) și „Mașini 2” („Cars 2”). A fost Micul John în „Robin Hood” și maestrul Auguste Gusteau în filmul „Ratatouille”.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...