Alexandra Dinu, despre prima apariție TV. Se întâmpla în ’99 şi nimeni nu avea habar cine e

Iancu Andreea 13.03.2021, 10:18

Alexandra Dinu pare neschimbată față de prima sa apariție TV. Chiar dacă din 1999 și până astăzi vedeta a trecut printr-o mulțime de experiențe, care au transformat-o la nivel intelectual și nu numai, noua jurată de la Românii au Talent își amintește cu plăcere de primele momente petrecute în televiziune. Tot atunci avea să trăiască și prima poveste de dragoste cu un bărbat celebru, altul decât Adrian Mutu.

Amintiri de la debutul în cariera din televiziune. Ce spune Alexandra Dinu despre prima apariție TV

La începutul anului, pe 3 ianuarie, Alexandra Dinu a aniversat împlinirea frumoasei vârste de 40 de ani. Deși este mai matură și mult mai experimentată profesional decât în urmă cu două decenii, când a debutat în televiziune, Alexandra recunoaște că primul contact cu această lumea showbizului a fost unul de bun augur. Jurata de la Românii au Talent avea doar 18 ani atunci când a apărut la TVR 2 în postura de prezentatoare a emisiunii Trupa DP2. Despre prima apariție TV, Alexandra Dinu povestește că a fost ca urmare a unui casting, fiind selectată din 300 de persoane. Alături de alți tineri, vedeta a fost nevoită să facă față unei producții în direct, care dura 4 ore de filmare zilnic.

Primii pași în televiziune i-am făcut în 1999, când m-am dus singură la un casting și am fost aleasă din 300 de persoane, împreună cu alți tineri, să facem o emisiune pentru TVR2, care se numea Trupa DP2. Eram cu toții tineri, fără experiență, și am învățat totul din mers. Emisiunea era în direct, 4 ore pe zi, și aveam tot felul de invitați interesanți. În perioada respectivă am cunoscut tot ce însemna showbiz în România. Ulterior, am prezentat o emisiune la TVR1 cu Horia Brenciu și apoi am primit oferta de a prezenta emisiunea ProMotor, la PRO TV. Nu a durat mult, pentru că am ales să plec din România, urmându-mi familia pe care tocmai o întemeiasem, a declarat Alexandra Dinu într-un interviu pentru viva.ro.

Alexandra și Adrian Mutu
Alexandra și Adrian Mutu

Alexandra a trăit o idilă cu un bărbat celebru din televiziune

În aceeași perioadă în care își făcea debutul la TVR 2, Alexandra Dinu avea să înceapă o poveste de dragoste cu un alt prezentator celebru. Frumoasa blondină și Mircea Radu au avut o relație de scurtă durată, despre care mai târziu a povestit că a fost pur platonică. Totul s-a schimbat în momentul în care actrița l-a cunoscut pe Adrian Mutu. După ce Alexandra și fotbalistul s-au căsătorit în 2001, Mircea Radu, care făcuse o pasiune pentru actriță, a decis să nu mai vorbească niciodată despre idila lor. Prezentatorul s-a căsătorit în anul 2012 cu medicul oncolog Raluca Olaru, alături de care are doi copii, un băiat și o fetiță.

La doi ani distanță de la căsătoria cu „Briliantul”, după ce Alexandra Dinu l-a adus pe lume pe Mario, ea și Adrian Mutu au decis să divorțeze. Ulterior, viața amoroasă a actriței a urmat o altă cale, Alexandra având relații cu două nume importante din lumea filmului italian. Pe rând, fosta soție a lui Adi Mutu s-a iubit cu producătorul italian Andrea Rizzoli și apoi cu actorul Italian Luca Bastianello.

Actrița a avut numeroase apariții în filme, alături de nume celebre de la Hollywood
Actrița a avut numeroase apariții în filme, alături de nume celebre de la Hollywood

Și-a dorit încă din copilărie să devină actriță

Cariera din televiziune a Alexandrei a fost urmată de succesul în lumea filmului. Actrița a acumulat o experiență profesională de invidiat, ajungând inclusiv pe platourile de filmare de la Hollywood, unde a filmat alături de nume celebre. Printre partenerii de film ai Alexandrei Dinu se numără Adrien Brody, John Malkovich și Antonio Banderas. Jurata de la Românii au Talent a recunoscut că această pasiune pentru actorie a apărut încă de la o vârstă fragedă, fiind dintotdeauna curioasă cum este posibil să intri în pielea altor personaje.

Prima mea experiență profesională a fost într-un film de cinema al lui Radu Muntean, pe care l-am făcut la vârsta de 17 ani, iar ulterior am început să lucrez în televiziune, ca prezentator. Încă de mică, de când aveam 6 ani, visam să devin actriță. Mereu mi s-a părut interesant să intri în pielea altor personaje. Cea mai amplă experiență cinematografică am trăit-o în Italia, însă am avut și șansa de a trăi visul american, tocmai în Los Angeles, a povestit actrița pentru sursa citată.

Gabriela Cristea se poate considera o norocoasă
Urmăriți Impact.ro și pe
Iancu Andreea
Redactor online din 2013 și absolventă a UNIBUC, Facultatea de Litere, Specializarea Studii Europene. De asemenea, absolventă a cursurilor de Master din cadrul SNSPA, Facultatea de Comunicare și...