Alertă pentru românii care pleacă în concediu în Grecia. Autoritățile au emis avertismentul. Începe de săptămâna aceasta

Andra Daoud 20.06.2022, 18:16
Alertă pentru românii care pleacă în concediu în Grecia. Autoritățile au emis avertismentul. Începe de săptămâna aceasta

Românii care și-au planificat concediul în Grecia săptămâna viitoare se vor confrunta cu fenomene meteo extreme. Valul de aer cald care vine dinspre Europa de Vest ajunge și în Grecia, iar serviciul de meteorologie din această țară a lansat un avertisment atât pentru cetățeni, cât și pentru turiștii care merg în vacanță.

Atenționare pentru românii care merg în concediu în Grecia

Grecia se numără, de ani buni, printre destinațiile de vacanță preferate ale românilor. Și anul acesta mii de conaționali își vor face concediul acolo, fie pe continent, fie pe insule, mai ales că restricțiile s-au ridicat și nu mai este nevoie de certificat de vaccinare sau de test PCR pentru a călători acolo. Cei care și-au programat vacanța în Grecia săptămâna aceasta trebuie să știe că vor avea de înfruntat un val de caniculă.

Temperaturile vor crește considerabil începând de la jumătatea acestei săptămâni, după o serie de ploi nespecifice acestui anotimp care au căzut în mai multe regiuni ale ţării, a anunţat luni Serviciul naţional elen de meteorologie, relatează DPA. Mercurul din termometre va depăşi valoarea de 40 de grade Celsius în întreaga ţară, iar valul de căldură va dura cel puţin până la finalul acestei săptămâni.

Autoritățile elene i-au sfătuit pe greci să poarte articole vestimentare în culori deschise, să bea multă apă şi să evite consumul de alcool. Aceleași sfaturi sunt valabile și pentru turiștii care călătoresc în Grecia. De asemenea, pompierii au anunțat că va crește probabilitatea izbucnirii unor incendii de vegetație, din cauza temperaturilor crescute.

Alerta pentru romanii care pleaca in concediu in Grecia. Autoritatile au emis avertismentul. Incepe de saptamana aceasta
Grecia se confrunta cu un val de canicula

Valul de caniculă afectează mai multe țări din Europa

Un val de aer cald a făcut ca temperaturile să crească brusc în mai multe țări, la jumătatea lunii iunie. Vremea a fost deosebit de caldă pentru această perioadă a anului, cu temperaturi ce au depășit 40 de grade Celsius și disconfort termic accentuat, în Spania.

Apoi, valul de aer cald s-a deplasat către Franța, unde mai multe regiuni au fost sub avertizare de caniculă. Și în Marea Britanie s-au înregistrat temperaturi deosebit de ridicate, iar vineri s-au înregistrat 32 de grade, fiind cea mai caldă zi de anul acesta în Regat.

Nici țara noastră nu scapă de caniculă, iar săptămâna aceasta sunt așteptate temperaturi ce vor depăși 35 de grade, potrivit directorului ANM, Elena Mateescu. Vremea se va încălzi mai întâi în vestul țării, după care urmează sudul. Până la finalul săptămânii, ne vom confrunta cu temperaturi de până la 38 de grade Celsius, mai ridicate decât normalul pentru finalul lunii iunie.

Urmăriți Impact.ro și pe