Alertă pentru românii care au acest tip de card. „Zeci de mii de oameni sunt expuși”

Ana Anitoiu 21.09.2022, 07:57
Alertă pentru românii care au acest tip de card. „Zeci de mii de oameni sunt expuși”

A fost emisă o alertă pentru românii care au un anumit tip de card. Zeci de mii de oameni au fost expuși în cadrul unui atac cibernetic în care hackerii au reușit să le acceseze datele. Un purtător de cuvânt al companiei vizate a explicat cum își pot da seama clienții dacă au fost afectați.

Ce tip de carduri au atacat hackerii

A fost afectat un procent de 0,16% din baza de date a clienților. Astfel, din totalul de aproximativ 20 de milioane de oameni care au un astfel de card la nivel mondial, acest procent ar însemna undeva la 32.000 de persoane afectate.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Revolut, Michael Bodansky, atacul cibernetic a fost descoperit pe 10 septembrie seara, iar problemele de securitate au fost rezolvate până a doua zi dimineață. Clienții care au fost afectați au fost contactați și informați. Ceilalți nu au fost vizați de acest incident.

„Am identificat și izolat imediat atacul pentru a limita cât mai eficient impactul asupra clienților. Cei afectați au fost contactați. Clienții care nu au primit un e-mail înseamnă că nu au fost afectați”, a transmis Bodansky.

Alerta pentru romanii care au acest tip de card
Zeci de mii de clienti Revolut, vizati de un atac cibernetic

Ce fel de date au accesat hackerii

Compania Revolut, ce valorează peste 33 de miliarde de dolari, a refuzat să dezvăluie public ce tip de date ale clienților au accesat hackerii. Însă, reprezentanții acesteia au indicat că nu este vorba despre datele de pe carduri, coduri PIN sau parole de acces. Totuși, există unele indicii că atacatorii cibernetici ar fi accesat și date parțiale în legătură cu plățile cu cardul.

De asemenea, în detaliile făcute publice de reprezentanții companiei Revolut se sugerează că nu a fost vorba despre o problemă de securitate a rețelei, ci mai degrabă că un angajat le-ar fi dat hackerilor parola sa.

Reprezentanții companiei Revolut au transmis că în urma atacului cibernetic au identificat și apariția unei campanii de phishing și le-a cerut clienților să fie atenți atunci când primesc e-mailuri în care sunt avertizați că le-ar fi în pericol contul și să nu ofere niciodată datele lor de acces.

Recomandare Video Impact.ro
Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...