Alertă meteo pentru românii care vor să meargă la mare în iunie. Ce se întâmplă cu vremea

Stan Filon 13.05.2022, 11:57
Alertă meteo pentru românii care vor să meargă la mare în iunie. Ce se întâmplă cu vremea

Administrația Națională de Meteorologie a emis prognoza meteo valabilă pentru următoarele patru săptămâni. Aceasta are la bază datele emise de Centrul European pentru Prognoze pe Medie Durată și vine cu vești foarte importante, mai ales pentru românii care și-au stabilit concediul la începutul lunii iunie. Aceștia trebuie să știe exact cum va fi vremea, pentru a nu avea surprize neplăcute, care să le strice concediul.

Iată prognoza meteo pentru începutul lunii iunie 2022

Așadar, meteorologii ANM au adus prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni, mai exact pentru intervalul de timp situat între 16 mai și 12 iunie 2022. Această prognoză are la bază date colectate de la Centrul European pentru Prognoze pe Medie Durată și este estimată media săptămânală a abaterilor temperaturii aerului și a cantităților de precipitații față de media perioadei 2002-2021.

Prognoza meteo pentru săptămâna 16.05.2022 – 23.05.2022

Meteorologii spun că valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână în regiunile vestice și sud-vestice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale. Regimul pluviometric va fi deficitar în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în zonele montane.

Iata prognoza meteo pentru inceputul lunii iunie 2022
Iata prognoza meteo pentru inceputul lunii iunie 2022

Săptămâna 23.05.2022 – 30.05.2022

În acest interval de timp, temperatura medie a aerului va avea valori ușor mai ridicate decât cele normale pentru acest interval în regiunile estice, sudice și sudvestice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale. Regimul pluviometric va fi local excedentar în extremitatea de nord a țării, unde vor cădea ploi importante, dar și în general deficitar în regiunile extracarpatice, iar în rest va fi apropiat de cel normal.

Săptămâna 30.05.2022 – 06.06.2022

Temperaturile medii vor fi ușor mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă pe întreg teritoriul României, dar mai ales în regiunile extracarpatice. Cantitățile de precipitații vor fi deficitare în majoritatea regiunilor, dar mai ales în jumătatea nord-vestică a țării.

Săptămâna 06.06.2022 – 13.06.2022

Mediile valorilor termice vor fi ușor mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână în regiunile estice, sudice și sud-vestice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale. Regimul pluviometric estimat pentru acest interval va fi local deficitar în regiunile vestice și sud-vestice, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...