Alertă meteo pentru jumătate de țară. Fenomenul care începe în România, trebuie să ne pregătim

Badea Violeta 07.01.2022, 12:40
Alertă meteo pentru jumătate de țară. Fenomenul care începe în România, trebuie să ne pregătim

Specialiștii Administrației Naționale de Meteorologie (ANM) au emis vineri, 7 ianuarie, o alertă meteo valabilă pentru jumătate din țară. Veștile venite din partea experților pentru următoarele ore nu sunt deloc îmbucurătoare. Află ce fenomen meteo și ce valori termice sunt semnalate pentru weekend-ul acesta!

ANM a emis o avertizare meteo valabilă pentru aproape toată țara

Specialiștii ANM au emis astăzi, 7 ianuarie, o nouă alertă meteo de vreme rea, valabilă pentru mai multe zone din țara noastră. Potrivit experților, România va fi lovită de ploi, lapoviță și ninsori. De asemenea, valorile termice vor scădea brusc în toată țara.

Meteorologii anunță că se instalează iarna, asta după ce zilele trecute vremea a fost deosebit de caldă și s-au înregistrat temperaturi chiar și de 15-16 grade Celsius.

Potrivit specialiștilor, vremea se va schimba radical, astfel că în intervalul 8 ianuarie, ora 04:00 – 9 ianuarie, ora 12:00, sunt așteptate precipitații moderate cantitativ predominant sub formă de ninsoare.

„În intervalul menționat, în Banat, Crișana, Maramureș și în vestul și nord-vestul Transilvaniei, vor fi precipitații predominant sub formă de ninsoare și se va depune strat de zăpadă. În Carpații Occidentali și în vestul Carpaților Meridionali va ninge moderat, iar stratul nou de zăpadă va fi local consistent.

Cantitățile de apă vor fi în general de 10…15 l/mp și izolat de peste 20 l/mp. Vântul va avea intensificări cu viteze în general de 55…65 km/h în sudul Banatului și pe crestele Carpaților Meridionali, temporar viscolind ninsoarea.

În restul teritoriului, precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare se vor semnala în special în dimineața zilei de sâmbătă (08 ianuarie), cu precădere în dealurile sudice”, potrivit unui comunicat transmis de ANM.

Cum va fi vremea in acest weekend
Cum va fi vremea in acest weekend

Cum va fi vremea în București

Meteorologii nu vin cu vești bune nici pentru bucureșteni. Experții ANM anunță o vreme destul de închisă în Capitală. De asemenea, aceștia transmit că vor apărea precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare, în dimineața zilei de sâmbătă, 8 ianuarie.

Cel mai probabil, spun meteorologii, a doua zi va ploua. De asemenea, în București vântul va sufla slab până la moderat, iar temperatura minimă din această noapte se va încadra între 0 și 1 grad Celsius. În schimb, noaptea de sâmbătă spre duminică va fi puțin mai caldă, cu valori între 2 și 5 grade Celsius.

Urmăriți Impact.ro și pe