Alertă meteo ANM. România, cuprinsă din nou de ploi, vijelii și grindină. E cod galben aproape în toată țara

Badea Violeta 10.07.2022, 11:28
Alertă meteo ANM. România, cuprinsă din nou de ploi, vijelii și grindină. E cod galben aproape în toată țara

În urmă cu puțin timp, specialiștii Administrației Naționale de Meteorologie au emis o avertizare de cod galben de ploi și vijelii pentru mai multe județe din România. Astfel, potrivit experților de la ANM, duminică, 10 iulie, între orele 13:00 și 23:00, vor cădea precipitații cu caracter torențial în mai multe zone ale țării. De asemenea, sunt anunțate descărcări electrice, vijelii și grindină.

Cod galben de ploi în România. Zonele vizate

Vești de ultimă oră din partea meteorologilor! Aceștia au emis astăzi, 10 iulie, o atenționare meteo cod galben de ploi, vijelii și grindină. Fenomenele se vor manifesta începând cu ora 13:00. De asemenea, ANM anunță că informarea este valabilă până duminică, 10 iulie, la ora 23:00.

Zonele vizate sunt: Crișana, Maramureș, Transilvania, la munte și local, dar și la deal, în Muntenia, Moldova și Oltenia. În toate aceste regiuni, meteorologii anunță că vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse torenţiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului, izolat vijelii și grindină.

Cantitățile de apă vor depăși local 20…25 l/mp și izolat 40 l/mp. De asemenea, ANM precizează că manifestări de instabilitate atmosferică vor apărea și pe arii mai restrânse în partea de sud și de sud-est a României.

Vreme rea in Romania. Cod galben de ploi, vijelii si grindina

Cum va fi vremea în București

În Capitală, vremea va fi ceva mai bună. Cerul va prezenta unele înnorări temporare, mai accentuate după-amiaza şi seara, când vor cădea și precipitații, dar acestea vor fi neînsemnate cantitativ. Meteorologii anunță 3…5 l/mp, izolat posibil peste 10 l/mp.

În schimb, ANM anunță descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Valorile maxime se vor încadra între 27 și 29 de grade Celsius.

Cum va fi vremea în iulie

Aplicația Accuweather a anunțat cum va fi vremea în luna iulie. Conform acesteia, valorile din prima săptămână a lui Cuptor nu vor trece de 32 – 33 de grade Celsius în timpul zilei Pe timpul nopții, valorile maxime vor coborî până la 17 – 20 de grade Celsius.

Specialiștii de la ANM susțin că temperatura aerului din primele zile ale lunii iulie va fi mai ridicată decât cea obișnuită pentru această perioadă din calendar. În ceea ce privește regimul pluviometric, experții anunță că va ploua foarte puțin, în special în regiunile centrale, nordice și la munte.

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...