Alertă medicală. O pneumonie ”de origine necunoscută” a provocat, deja, două victime în Argentina

Mihnea Tălău 01.09.2022, 19:10
Alertă medicală. O pneumonie ”de origine necunoscută” a provocat, deja, două victime în Argentina

Două persoane au murit în această săptămână în provincia Tucuman situată în nord-vestul Argentinei, în urma unei pneumonii severe „de origine necunoscută” care intrigă corpul medical, au anunțat miercuri autoritățile sanitare.

Șase persoane lovite de pneumonia misterioasă

Șase persoane în total, îngrijitori și un pacient din aceeași unitate de terapie intensivă a unei clinici din Tucuman, au prezentat această patologie.

Una a decedat luni, alta miercuri, trei sunt spitalizate, iar o a șasea, în stare satisfăcătoare, se află în izolare la domiciliu, a precizat Ministerul Sănătății din provincia Tucuman.

„Acești pacienți au în comun o stare respiratorie severă, cu pneumonie bilaterală, și prezintă o imagistică foarte asemănătoare cu cea a Covidiei, dar aceasta a fost exclusă”, a declarat presei ministrul provincial Luis Medina Ruiz.

Cazurile „au fost deja testate pentru Covid, gripă, gripă A și B, hantavirus (infecții transmise de rozătoare) și alți 25 de germeni”, toate acestea fiind negative, a precizat el. adaugă el.

Noi rezultatele sunt așteptate până la sfârșitul săptămânii

Cazurile de pneumonie cresc puternic in Timisoara

Potrivit lui Medina, ar putea fi vorba de un agent infecțios, dar nu sunt excluse cauze toxice, de mediu, de asemenea, sunt în curs de desfășurare analize în special asupra apei, sistemelor de aer condiționat.

„Cazurile se referă la cinci lucrători din domeniul sănătății și la un pacient din unitatea de terapie intensivă a unei clinici private din San Miguel de Tucumán, care au început să prezinte simptome între 18 și 22 august”, a se precizează într-un comunicat de presă al Ministerului Sănătății din Argentina.

„Niciun nou caz nu a fost identificat din 22 august”, inclusiv în rândul contacților apropiați ai acestor pacienți, ceea ce ministrul provincial a calificat drept „o veste pozitivă”, asigurând că situația este „sub control”.

Probele au fost trimise pentru analize suplimentare la laboratorul național de referință, Instituto Malbran din Buenos Aires, iar rezultatele sunt așteptate până la sfârșitul săptămânii.

Urmăriți Impact.ro și pe
Mihnea Tălău
Mihnea Tălău. Redactor la impact.ro. Dedicat presei încă din 1998. Am o diplomă în Drept, un „mic” masterat și o scoală de jurnalism. Am avut norocul și onoarea de a face parte, în...