Alertă în magazinele Cora. Un produs a fost retras de urgență de la vânzare, ce s-a descoperit în compoziția lui

Mihnea Tălău 25.01.2023, 08:19
Alertă în magazinele Cora. Un produs a fost retras de urgență de la vânzare, ce s-a descoperit în compoziția lui

Potrivit Autorităţii Naţionale Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA), două loturi de figurine de ciocolată cu lapte au fost retrase din hipermarketurile Cora întrucât ar putea conţine bucății de metal. Clienţii care au cumpărat acest produs sunt sfătuiţi să îl returneze și să-și primească banii înapoi.

Lista magazinelor unde au fost comercializate figurinele de ciocolată

Este alertă alimentară în magazinele Cora. În urma unei suspiciuni de contaminare cu corp străin de natură metalică, SC Firenze Com S.R.L a iniţiat retragerea de la comercializare şi de la clienţi a unor loturi de figurine de Crăciun din ciocolată fină cu lapte, produse de Heilemann & Viba, Germania.

Figurinele retrase au 100 de grame, respectiv 10 grame.

Persoanele care au cumpărat aceste produse, vândute în hipermarketurile Cora, trebuie să nu le consume şi să le returneze magazinului până în 10 februarie, în baza bonului fiscal.

ANSVSA publică şi lista magazinelor Cora unde s-au vândut aceste figurine de ciocolată.

Nu este prima data când produse din ciocolată sunt retrase de pe piață

Cu un an în urmă, alte dulciuri au fost retrase de pe piață. Ciocolata Kinder a fost retrasă de pe rafturi și în România, după depistarea mai multor cazuri de salmonella în Europa. Zeci de persoane din Marea Britanie, majoritatea copii mici, au fost infectate cu salmonella într-un focar asociat cu ouăle de ciocolată Kinder Surprise.

ANSVSA precizează că, potrivit companiei Ferrero, numai produsele enumerate pe site pot fi afectate. Este vorbe despre anumite produse Kinder Surprise, Kinder Schoko-Bons, Kinder mini ouă, Kinder Happy Moments și Kinder Mix.

Agenția europeană pentru sănătate investighează zeci de cazuri suspectate de salmonella legate de consumul de ciocolată în cel puțin nouă țări. Producătorul Ferrero a retras ouăle de ciocolată Kinder Surprise de pe rafturile britanice și irlandeze, declarând că este o măsură de precauție.

Astfel, în aprilie 2022 au fost lansate retrageri de produse în mai multe țări, printre care Belgia, Franța, Germania, Irlanda, Luxemburg și Marea Britanie, a precizat agenția UE.

Urmăriți Impact.ro și pe
Mihnea Tălău
Mihnea Tălău. Redactor la impact.ro. Dedicat presei încă din 1998. Am o diplomă în Drept, un „mic” masterat și o scoală de jurnalism. Am avut norocul și onoarea de a face parte, în...