Alertă în Grecia, pericolul de pe Insula Thassos. Se întâmplă chiar în apropiere de zonele unde sunt cazați mii de turiști, inclusiv români

Ioana Bucur 13.08.2022, 12:00
Alertă în Grecia, pericolul de pe Insula Thassos. Se întâmplă chiar în apropiere de zonele unde sunt cazați mii de turiști, inclusiv români

Este din nou alertă în Grecia. Turiștii din Insula Thassos, una dintre cele mai populare destinații de vacanță, mai ales în rândul românilor, s-au trezit în miezul nopții, alarmați de situația periculoasă ce se apropia de zonele în care erau cazați. Flăcările au cuprins pădurea din zona Potamia, însă avioanele și elicopterele nu pot interveni în timpul nopții.

Pericol pe Insula Thassos

Incendii de vegetație violente au cuprins din nou Insula Thassos. De data aceasta, alarma s-a dat aproape de miezul nopții, turiștii cazați în zonă aflând că pădurea din Potamia a reînceput să se aprindă, iar flăcările înaintau către unitățile de cazare.

Singurii care au putut interveni la fața locului au fost pompierii, ajutați de mai mulți voluntari, în condițiile în care avioanele și elicopterele nu pot fi folosite pe timp de noapte.

Joi, Ministerul Afacerilor Externe a recomandat cetățenilor români care se aflau în acele momente pe Insula Thassos să evite deplasările în zona Limenaria, afectată de un incendiu de vegetație.

„Ambasada României la Atena şi Consulatul General al României la Salonic continuă monitorizarea cu atenţie a situaţiei şi menţin permanent contactul cu autorităţile locale, fiind pregătite să acorde asistenţă consulară, conform competenţelor legale, în funcţie de solicitări.

De asemenea, MAE reaminteşte că cetăţenii români afectaţi pot solicita asistenţă consulară la următoarele numere de telefon ale Ambasadei României la Atena :+30 210 6728879, +30 210 6744544, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă sau la numărul de urgenţă al misiunii diplomatice: +30 697 8996222”, a transmis MAE.

Alerta in Grecia, pericolul de pe Insula Thassos. Se intampla chiar in apropiere de zonele unde sunt cazati mii de turisti, inclusiv romani

Avertizare meteo de fenomene meteo severe, până pe 15 august

Serviciul Național de Meteorologie din Grecia (EMY) a emis o avertizare meteo de fenomene severe valabilă în perioada 12-15 august, vizate fiind regiunile din centrul, nordul și vestul țării.

Informația a fost preluată și retransmisă, sub forma unui comunicat, de Ministerul Afacerilor Externe, precizându-se că precipitaţii abundente, căderi de grindină şi vijelii, descărcări electrice se vor înregistra în regiunile Macedonia, Tesalia de Nord, Epir şi, parţial, în nordul Mării Egee.

„Sâmbătă, 13 august 2022, sunt aşteptate averse însoţite de vânt puternic şi căderi de grindină în regiunile Macedonia, Tesalia şi în insulele Ionice.

De asemenea, duminică, 14 august 2022, se vor înregistra averse abundente, căderi de grindină şi furtuni în Tesalia, Macedonia centrală şi de est, Tracia, insulele Sporade, estul Greciei continentale (inclusiv regiunea Attica), insula Evia şi insulele din nord-estul Mării Egee.”

Potrivit MAE, luni, 15 august, fenomene meteo severe se vor mai produce, local, doar în regiunile de nord-est ale Republicii Elene şi insulele din nord-estul Mării Egee.

Recomandare Video Impact.ro
Urmăriți Impact.ro și pe
Ioana Bucur
Fac parte din grupul curajoșilor care au decis să rămână în România și sunt dovada vie a faptului că destinul găsește mereu o cale de a ne  aduce pe drumul ce ne-a fost ales. Mă...