Alertă în apropierea reședinței premierul britanic, Boris Johnson. Un bărbat înarmat cu un cuțit a fost arestat

Mihnea Tălău 18.04.2022, 17:25
Alertă în apropierea reședinței premierul britanic, Boris Johnson. Un bărbat înarmat cu un cuțit a fost arestat

Poliția britanică a închis luni o stradă din centrul Londrei, în apropiere de reședința oficială a premierului Boris Johnson, și a anunțat că a arestat un bărbat înarmat cu un cuțit care s-a confruntat cu doi ofițeri de poliție din cadrul Ministerului Apărării.

Incidentul nu este tratat ca fiind legat de terorism

Whitehall, care găzduiește mai multe departamente guvernamentale, inclusiv Ministerul de Finanțe, Ministerul Afacerilor Externe și Ministerul Apărării și care duce la biroul și reședința lui Johnson de pe Downing Street, a fost izolat de poliție, anunță Reuters.

Poliția a declarat că a lansat o anchetă în urma incidentului de la Horse Guards Parade, un teren de paradă ceremonial care are vedere spre parcul St James’s.

„În jurul orei 08:50, un bărbat în vârstă de 29 de ani, care era înarmat cu un cuțit, s-a confruntat cu doi ofițeri ai Poliției Ministerului Apărării. A fost folosit pistolul Taser, iar bărbatul a fost imobilizat de către ofițeri. Nu au fost raportate răniri”, a precizat Poliția Metropolitană din Londra într-un comunicat.

„El a fost arestat sub suspiciunea de tentativă de omor și de posesie a unei arme ofensive și rămâne în arest la o secție de poliție din centrul Londrei. Incidentul nu este tratat ca fiind legat de terorism”.

Un cuplu de români găsit mort într-un salon de tatuaje din Marea Britanie. Ce spune Poliția

Într-o declarație postată pe Twittter, departamentul de Poliţie din Westminister,  a declarat că: „ofiţerii asistă Poliţia Militară la Horse Guards în urma unui incident care a avut loc mai devreme în această dimineaţă”.

Boris Johnson este alături de Ucraina

Premierul britanic Boris Johnson s-a aflat sâmbătă 9 aprilie la Kiev, unde s-a întâlnit cu președintele ucrainean Volodimir Zelenski. El s-a deplasat pentru a se întâlni cu Zelenski pentru a-și „arăta solidaritatea cu poporul ucrainean”.

Într-o declarație făcută după întâlnire, Johnson a adus un omagiu „conducerii hotărâte a președintelui Zelensky și eroismului și curajului invincibil al poporului ucrainean. Ucraina a sfidat sorții și a respins forțele rusești de la porțile Kievului”.

Urmăriți Impact.ro și pe
Mihnea Tălău
Mihnea Tălău. Redactor la impact.ro. Dedicat presei încă din 1998. Am o diplomă în Drept, un „mic” masterat și o scoală de jurnalism. Am avut norocul și onoarea de a face parte, în...