Alertă de vreme rea în Capitală! Ce se întâmplă în celelalte zone ale țării. Anunțul meteorologilor

Madlen Moraru 28.05.2020, 18:27
Alertă de vreme rea în Capitală! Ce se întâmplă în celelalte zone ale țării. Anunțul meteorologilor

Meteorologii au transmis o alertă de vreme rea, pentru zona Capitalei. Anunțul de tip cod galben a venit în urmă cu puțin timp și vizează această parte a țării. Specialiștii au specificat și ce se va întâmpla în următoarele ore.

Alertă de vreme rea în Capitală!

Alerta de vreme rea pentru Capitală va intra în vigoare în următoarele ore. Cetățenii vor remarca faptul că avertismentul de tip cod galben ar putea deveni periculos din pricina fenomenelor meteo. Administrația Națională de Meteorologie a transmis o atenționare meteorologică pentru municipiul București.

Alertă de vreme rea în Capitală! Ce au anunțat meteorologii
Meteorologii au emis un cod galben valabil joi pentru zona Capitalei

Alerta de vreme instabilă este valabilă pentru seara de joi, pe 28 mai 2020 și a debutat la ora 17:50. Este prognozat că ar putea ține până la
18:40. În acest interval vor putea fi semnalate atât grindină de mici dimenisiuni, dar și descărcări electrice, alături de averse de ploaie. Precipitațiile cumulate ar putea fi de 15-25 l/mp. De aceea, cetățenilor aflați pe stradă le este recomandat să se adăpostească. Furtuna prognozată ar putea afecta zone în care există copaci, din Capitală. Motiv pentru care, trebuie evitată staționarea lângă pomi, stâlpi, fie panouri publicitare. Mai este recomandată și sistarea activităților ce sunt desfășurate afară, fie la înălțime.

Ce se întâmplă în celelalte zone ale țării. Anunțul meteorologilor

De asemenea, dacă vă aflați pe stradă și remarcați fire căzute de la stâlpi, este recomandată ocolirea acestora. Specialiștii Inspectoratului Situațiilor de Urgență mai recomandă și ocolirea acumulărilor de apă din zonele cu pericol de electrocutare.

La fel, există mai multe avertizări emise de meteorologi pentru alte zone ale țării. În intervalul 27 mai, ora 12:00 și 31 mai, ora 23:00, vor fi foarte multe fenomene de instabilitate atmosferică. În cea mai mare parte a țării, în această perioadă,  vor fi semnalate precipitații accentuate, dar și rafale de vânt. Aversele de ploaie vor mai fi însoțite de căderi de grindină, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și chiar vijelii. Precipitațiile vor avea și un caracter torențial, pentru perioade scurte de timp, iar cantitatea de apă ar putea depăși 15-25 l/mp și pe arii restrânse 30-40 l/mp. Sunt afectate și județe precum Cluj sau Argeș.

Totodată, în zonele montane au fost semnalate ninsori, iar zăpada a depusă a depășit chiar o înălțime de 6 metri. De asemenea, pe Transfăgărășan se lucrează intens la deszăpezirea drumului, din pricina stratului depus. Vremea rea a afectat și această zona, fiind semnalat că va putea dura până când se va repune în circulație.

Urmăriți Impact.ro și pe