Alertă cu COVID-19 la FC Botoșani! Ce măsură de urgență s-a luat. Reacția LPF

Alertă cu COVID-19 la FC Botoșani! Ce măsură de urgență s-a luat. Reacția LPF

După ce în urmă cu câteva săptămâni, când medicul echipei FC Botoșani a fost testat pozitiv la noul virus, un nou caz a apărut la echipa angrenată în play-off-ul Ligii 1.

Ce măsură urgentă s-a luat după noul caz de infectare de la FC Botoșani

Unul dintre jucătorii echipei FC Botoșani a fost depistat pozitiv cu coronavirus, chiar cu două zile înainte de a ieși din carantină. Mijlocașul Jonathan Rodriguez venise din țara natală, Argentina, și înainte de a-și relua antrenamentele alături de colegii săi a stat intrat în izolare pentru două săptămâni. A fost testat de trei ori până acum, iar abia la al treilea test a ieșit pozitiv, susține finanțatorul grupării din Botoșani, Valeriu Iftime. Rodriguez, 30 de ani, nu era unul dintre jucătorii pe care să se bazeze în această perioadă antrenorul Marius Croitoru.

„Al treilea test a ieșit astăzi și este pozitiv. Alegeți ce vreți, dacă e ultimul înseamnă că e pozitiv. Primul a fost negativ, al doilea a fost neconcludent și al treilea e pozitiv. În câteva zile, vine al patrulea test care va fi negativ, așa cred eu, că așa e la noi la Botoșani.

Într-adevăr, nu conta echipa pe el, pentru că nu putea juca sâmbătă, având în vedere faptul că nu era încă antrenat și a stat în izolare. Dar e un mare ghinion pentru noi și mai ales pentru el, pentru că echipa, una peste alta, trebuie să se descurce și fără Rodriguez”, a spus Valeriu Iftime.

Reacția Ligii Profesioniste de Fotbal în cazul Rodriguez

Cu toate că Jonathan Rodriguez a fost depistat pozitiv, Liga Profesionistă de Fotbal susține că programul echipei nu va fi afectat. Acest nou caz de coronavirus nu va afecta nici programul Ligii 1, susține secretarul general al LPF, Justin Ștefan.

„Programul echipei FC Botoșani nu este în pericol. El a fost plasat în carantină de când a ajuns în România. Acum va urma procedura legală într-un astfel de caz”, a spus Justin Ștefan, potrivit Digi Sport.

Jonathan Rodriguez a revenit din Argentina, unde a s-a protejat cât a putut, mai ales că soția lui este însărcinată. „El a luat virusul din mijloacele de transport. A avut drumul ăsta de două zile și jumătate prin toate aeroporturile”, a spus Valeriu Iftime, conform ProSport.

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI