Alertă cu bombă la Președinția Republicii Moldova. Specialiștii au încercuit clădirea

Elena Avramescu 07.12.2021, 12:30
Alertă cu bombă la Președinția Republicii Moldova. Specialiștii au încercuit clădirea

În această dimineață, președinția Republicii Moldova a primit o alertă cu bombă, astfel că instituția a fost rapid încercuită, iar la fața locului au intervenit rapid toate serviciile specializate. Momentan s-a aflat faptul că un bărbat a fost cel care a sunat la 112 și a declarat că deține informații conform cărora un cetățean care confecționează bombe acasă intenționează să plaseze un dispozitiv explozibil în incinta președinției.

Alertă cu bombă la Președinția Republicii Moldova

În zona unde se află sediul Președinției este și clădirea Parlamentului și sediul Serviciului de Protecție și Pază.

Apelul a fost efectuat la ora 10:20 de către un bărbat care a comunicat că are unele informații despre faptul că un bărbat confecționează acasă bombe și că presupune că ar urma să o plaseze în incinta Președinției, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliției din Chișinău, Natalia Stati, pitrivit stiri.md.

Nu a durat mult până când polițiștii l-au identificat pe cel care a sunat la 112, fiind vorba despre un bărbat de 30 de ani din Capitală. Se pare că acesta este in evidența medicului psihiatru, iar anterior a mai efectuat astfel de apeluri.

Polițiștii imediat au dispus acțiuni de identificare a persoanei care a făcut apelul. Astfel, în urma măsurilor întreprinse, acesta a fost identificat, acesta fiind în vârstă de 30 de ani, locuitor al Capitalei, a mai spus Natalia Stati.

Alerta cu bomba la Presedintia Republicii Moldova
Presedintia Republicii Moldova

Din primele informații s-a aflat că președintele Maia Sandu nu era în clădire. Forțele de ordine au mers rapid la fața locului iar zona a fost securizată complet.

Se pare că bărbatul suferă de afecțiuni psihiatrice și nu este prima dată când sună și anunță că au fost plasate bombe în diferite locații. Oamenii legii au deschis o anchetă.

În cele din urmă, alerta cu bombă de la Președinția Republicii Moldova s-a dovedit a fi falsă, după cum a anunțat poliția municipiului Chișinău.

Urmăriți Impact.ro și pe
Elena Avramescu
Este redactor Impact.ro. Absolventă a Colegiului Naţional ”Mihai Eminescu” din Buzău, precum şi a Facultăţii de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion din Bucureşti, Elena Avramescu...