Alertă cu bombă la Iași, după ce un bagaj suspect a fost lăsat în zona Gării

Elena Avramescu, Mihai Roșoiu 22.06.2021, 16:46
Alertă cu bombă la Iași, după ce un bagaj suspect a fost lăsat în zona Gării

Alertă cu bombă la Iași. În urmă cu scurt timp, a fost solicitat Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă de către Inspectoratul de Poliţie Judeţeană Iaşi, după ce un bagaj suspect a fost lăsat în zona Gării. Autorităţile ieşene s-au ocupat de asigurarea măsurilor PSI şi au securizat perimetrul până ce geniştii urmau să afle ce se găsește în geamantan.

Alertă cu bombă la Iași

Din fericire, forţele de intervenţie venite la faţa locului au descoperit că în bagajul suspect se aflau doar haine. După ce s-a găsit pachetul suspect, la faţa locului au intervenit echipaje de pirotehnişti, SRI, Jandarmerie, Pompieri, Poliţia Rutieră, Brigada Antiteroristă şi SMURD.

Alarmă cu bombă și la Hotel Unirea din Iaşi. Pompierii ieșeni au fost nevoiți să intervină la data de 6 martie 2021 la Hotel Unirea, unde a fost anunțată o alarmă cu bombă. Astfel că pompierii, brigada antiterorista, polițiștii, precum şi echipajele de prim ajutor au fost prezente la locul apelului. Prin urmare, oamenii legii au demarat o operaţiune amplă şi au efectuat controale în unitatea de cazare.

Alerta cu bomba la Iasi
Alerta cu bomba la Iasi

În jurul orei 12:35 am fost sesizați prin apel unic de urgență 112 cu privire la faptul că într-un hotel din municipiul Iași se află un dispozitiv explozibil. La fața locului s-au deplasat polițiști, pompieri și jandarmi, procedându-se la delimitarea zonei respective și desfășurarea activităților specifice. Polițiștii pirotehniști efectuează controlul pirotehnic pentru identificarea presupusului dispozitiv explozibil și se continuă verificările pentru stabilirea întregii situații de fapt, au declarat sâmbătă reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Iași.

Datorită riscului major a fost securizat perimetrul, curprinzând o zonă mai mare, iar toate persoanele au fost evacuate din clădire. Erau persoanele cazate, dar și despre personalul care lucra. După mai multe ore de căutări, oamenii legii au spus că totul a fost o alarmă falsă.

În urma controlului pirotehnic și a activităților desfășurate s-a constatat faptul că cele sesizate nu se confirmă. Verificările continuă pentru identificarea apelantului și stabilirea întregii de fapt, urmând ca în funcție de cele constatate să fie dispuse măsuri legale, au spus reprezentanții IPJ Iași.

Urmăriți Impact.ro și pe
Elena Avramescu
Este redactor Impact.ro. Absolventă a Colegiului Naţional ”Mihai Eminescu” din Buzău, precum şi a Facultăţii de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion din Bucureşti, Elena Avramescu...