Alerta care i-a înspăimântat pe cetăţenii din Târgovişte. Mesajul primit: „Rămâneţi în case! A fost semnalată prezenţa unui leu”

Stan Filon 12.05.2022, 11:27
Alerta care i-a înspăimântat pe cetăţenii din Târgovişte. Mesajul primit: „Rămâneţi în case! A fost semnalată prezenţa unui leu”

Alertă neobișnuită primită de locuitorii unui cartier din Târgoviște! Aceștia au fost atenționați prin mesaj RO-ALERT de prezența unui…leu pe străzile din apropiere! Oamenii au crezut că este o alarmă falsă, însă se pare că aceasta este foarte reală, la fel ca animalul care dă târcoale pe străzile din cartier! Oamenii s-au panicat, chiar dacă au crezut că este o glumă.

Mesaj RO-ALERT care semnalează prezența unui leu în Târgoviște

Locuitorii cartierului Priseaca, din Târgoviște, au primit în această dimineață o alertă de tip RO-ALERT care i-a nedumerit și înfricoșat în același timp. Autoritățile semnalau prezența unui leu pe străzile cartierului. Se pare că animalul a scăpat dintr-o locație specială.

„A fost semnalată prezenţa unui animal sălbatic (leu) în mun. Târgovişte, cartier Priseaca, zona staţia peco Helene! Evitaţi zona, rămâneţi în locuinţe! Păstraţi distanţa faţă de animal şi nu încercaţi să vă fotografiaţi cu acesta”.

Mesaj RO-ALERT care semnaleaza prezenta unui leu in Targoviste
Mesaj RO-ALERT care semnaleaza prezenta unui leu in Targoviste

„Nu încercaţi să vă fotografiaţi cu acesta”.

Autoritățile le-au recomandat așadar românilor să nu încerce să se fotografieze cu animalul sălbatic, pentru a nu fi răniți grav! Românii sunt obișnuiți să se fotografieze cu urșii de pe Valea Prahovei, iar în câteva cazuri aceștia au suferit răni grave provocate de animalele sălbatice.

Leul există și chiar a fost văzut de un cetățean care a rămas șocat. Acesta s-a dezmeticit din uimire și a reușit să sune la 112, unde a semnalat ele văzute.

„A fost un apel la 112 al unui cetăţean care a spus că a văzut leul. L-am întrebat de mai multe ori pentru a ne asigura că este vorba despre un leu. Nu avem la acest moment vreo informaţie de la Grădina Zoologică că ar fi scăpat de acolo un leu. Mai aveam cunoştinţă de o persoană care deţine un leu, am luat legătura şi spune că leul este în cuşcă”, a precizat purtătorul de cuvânt al ISU Dâmboviţa, Gabriel Gătej.

Conform acestuia, au fost alertaţi reprezentanţii Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Dâmboviţa şi au fost trimişi jandarmi în zona unde a fost văzut leul. De asemenea a fost trimis, preventiv, şi un echipaj SMURD în acea zonă.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...