Alertă alimentară în România. Napolitane retrase de urgență de la vânzare din magazinele Lidl

Andra Daoud 06.10.2022, 15:15
Alertă alimentară în România. Napolitane retrase de urgență de la vânzare din magazinele Lidl

Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) transmite că un sortiment de napolitane comercializate de Lidl a fost retras de la vânzare, din cauza unor suspiciuni de Salmonella. În urma unor analize, bacteria a fost detectată în produsele retrase de la raft. Ce trebuie să facă românii care au cumpărat produsul.

Alertă în magazinele Lidl, din cauza unor napolitane

Producătorul de napolitane Pak Rampart d.o.o a decis să retragă preventiv produsul de pe rafturile magazinelor Lidl, pentru că exista suspiciunea de Salmonella. Este vorba despre napolitanele Tastino cu 72% cremă de alune de pădure, în ambalaj de 800 de grame.

Clienții care au cumpărat produsul, indiferent de lot și data de expirare, sunt sfătuiți să nu îl consume și să îl returneze în magazinele Lidl, pentru a-și primi banii înapoi. Nu este nevoie să fie prezentat bonul fiscal pentru returnarea contravalorii produsului.

„București, România, 05.10.2022 Producătorul Pak Rampart d.o.o. recheamă preventiv produsul Tastino Napolitane cu 72% cremă cu aromă de alune de pădure, 800g, toate termenele de valabilitate și toate loturile. În urma unei analize efectuate, a fost detectată Salmonella Typhimurium. Salmonella poate provoca afecțiuni grave stomacale sau intestinale (Salmoneloza).

Clienții care au cumpărat acest produs, indiferent de termenul de valabilitate, sunt rugați să ţină cont de retragere şi să nu îl consume. Din motive ce țin de siguranța consumatorului, Lidl România a reacționat fără întârziere și a scos produsul de la vânzare.

Produsul poate fi returnat în toate magazinele Lidl. Contravaloarea acestuia va fi restituită, fără a fi necesară prezentarea bonului fiscal. Această rechemare vizează exclusiv produsul „Tastino Napolitane cu 72% cremă cu aromă de alune de pădure, 800g“, se arată în comunicatul celor de la ANSVSA.

Alerta imentara in Romania. Napolitane retrase de urgenta de la vanzare din magazinele Lidl
Napolitanele retrase de la vanzare

O marcă de oțet, retrasă din magazinele Lidl

Napolitanele cu Salmonella nu sunt singurul produs cu probleme din magazinele Lidl. Recent, ANPC a decis retragerea de la vânzare a unui tip de oțet, care pe etichetă era prezantat ca fiind obținut din vin, însă în urma analizelor, s-a descoperit că acestea conținea acid acetic și apă.

Potrivit unui comunicat al ANPC, în urma unor verificări care au avut loc în urmă cu circa trei luni în unul dintre cele mai importante lanțuri de supermarketuri ce activează în ţara noastră, au fost prelevate probe din produsul „Oțet din Vin Seineana”, Lot 1/ 17.05.2022, pentru a se determina de către un laborator acreditat prezența acidului acetic în produs.

„În urma analizării probelor depuse la laborator, s-a constatat că produsul prezentat și vândut consumatorilor ca provenind din vin, nu are nicio legătură cu acesta, fiind de fapt o soluție obținută din acid acetic și apă”, a transmis ANPC.

 

 

Urmăriți Impact.ro și pe