Alegeri parlamentare 2020. Scandaluri celebre în care a fost implicat Ludovic Orban

Ana Anitoiu 04.12.2020, 11:38
Alegeri parlamentare 2020. Scandaluri celebre în care a fost implicat Ludovic Orban

Alegeri parlamentare 2020. Prim-ministrul Ludovic Orban, președintele Partidului Național Liberal (PNL), a fost implicat în câteva scandaluri ce au ajuns celebre. Unul dintre acestea s-a petrecut chiar în stradă, între premier și un cetățean de rând al țării, care i-a adus acuzații incredibile și l-a numit ”slugă” și ”trădător”.

Alegeri parlamentare 2020. Ludovic Orban, scandal pe stradă. Ce i-a reproșat un cetățean

Înaintea votului pentru alegerile locale ce a avut loc la finalul lunii septembrie, Ludovic Orban a avut parte de o scenă neplăcută, la Cluj-Napoca, unde prim-ministrul l-a susținut pe Emil Boc, care a candidat pentru încă un mandat la Primăria Cluj. Un bărbat l-a făcut cu ou și cu oțet pe șeful Guvernului, aducându-i în față acuzații foarte grave.

”Sunteți o slugă mai mare ca Băsescu și un trădător mai mare ca Ponta”, i-a spus activistul Călin Mărincuș lui Ludovic Orban. Bărbatul l-a acuzat pe prim-ministru că a distrus economia țării, precum și că îmbolnăvește copiii obligându-i să poarte măști de protecție. Tot el i-a reproșat premierului că lupta dintre USR și PNL era doar de fațadă în Cluj, în condițiile în care USR și PNL susțineau același candidat la Primăria Capitalei.

Alegeri parlamentare 2020. Scandaluri celebre in care a fost implicat Ludovic Orban
Ludovic Orban, premierul României

Scandal între Marcel Ciolacu și Ludovic Orban

Anterior, la sfârșitul lunii iulie, a izbucnit un scandal între președintele PSD, Marcel Ciolacu, și premierul Ludovic Orban. Liderul PSD a anunțat atunci că partidul său încerca să grăbească procedurile pentru depunerea unei moţiuni de cenzură împotriva guvernului PNL. Ciolacu a repetat că acest cabinet a gestionat dezastruos criza pandemiei de coronavirus, în România.

”Am avut o reținere să nu depunem această moțiune, pentru a nu crea un haos mai mare, dar acest guvern e cel mai mare haos politic post-decembrist. Eu respect constituția. Prerogativa desemnării unui alt premier este a președintelui, dacă moțiunea trece. Dar eu cred că vede și domnul președinte în ce situație ne aflăm, avem un milion de șomeri. Aș vrea să văd și eu un exemplu din acest plan economic”, a spus atunci Marcel Ciolacu, la România TV.

Cum a reacționat Ludovic Orban, la depunerea moțiunii de cenzură

La finalul lunii august, Ludovic Orban a vorbit despre moțiunea de cenzură depusă de PSD. Prim-ministrul a spus că o consideră neconstituțională și că reprezintă un ”act de iresponsabilitate politică”. El a anunțat că a declanșat negocieri cu toți parlamentarii, indiferent de culoarea lor politică, și a întors atacul Partidului Social Democrat. Șeful executivului a menționat că, din punctul lui de vedere, Guvernul va fi hotărât de români în data de 6 decembrie, la alegerile parlamentare 2020.

”PSD a hotărât destul 3 ani de zile și am văzut ce s-a întâmplat. Prin această moțiune de cenzură, PSD nu vrea altceva decât să pună mâna pe putere ca să controleze procesul electoral. Nu îi interesează vreun plan de guvernare. Nu îi interesează ca România să revină economic, nu îi interesează ca să existe un guvern care să pregătească absorbția fondurilor europene. A lăsa țara fără guvern în momentul de față este un act de iresponsabilitate politică”, a adăugat premierul.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...