Alegeri locale 2020. Traian Băsescu și-a recunoscut înfrângerea de pe acum. De ce a schimbat tactica atât de brusc. A spus tot adevărul

Stan Filon 21.09.2020, 15:38
Alegeri locale 2020. Traian Băsescu și-a recunoscut înfrângerea de pe acum. De ce a schimbat tactica atât de brusc. A spus tot adevărul

Traian Băsescu se dă înfrânt, cu o săptămână înaintea alegerilor locale 2020. Fostul președinte al României știe că va pierde alegerile, dar speră să câștige respectul bucureștenilor. Cu toate acestea, arată cu degetul spre alianța USR-PLUS, dar și spre PNL.

Traian Băsescu și-a recunoscut înfrângerea de pe acum în cursa pentru Primăria Capitalei, dar nu se retrage

Potrivit ultimului sondaj de opinie, Traian Băsescu va obține 9% din voturile bucureștenilor, pe când pe Nicușor Dan și Gabriela Firea îi despart doar două procente. Candidatul susținut de PNL și alianța USR-PLUS ar fi avut un avantaj mai mare, dacă Traian Băsescu nu ar fi luat din voturile dreptei.

Întrebat în timpul unui interviu de ce insistă să candideze la Bucureşti în condiţiile în care este politicianul care nu a suferit nicio înfrângere electorală, Traian Băsescu a afirmat că el vrea să câştige doar respect, chiar dacă ştie că va pierde confruntarea. 

Traian Basescu si-a recunoscut infrangerea de pe acum in cursa pentru Primaria Capitalei, dar nu se retrage
Traian Basescu si-a recunoscut infrangerea de pe acum in cursa pentru Primaria Capitalei, dar nu se retrage

Spune că Nicușor Dan va pierde alegerile

„Foarte mulţi m-au întrebat asta. Nu e un risc, ştiu care e rezultatul alegerilor, îl intuiesc, pentru că nu mai am şansa votului pe om din 2000. Acum bucureştenii vor mai multă politică, e polarizare pe votul politic. Deci şansele mele sunt minime. Dar pot să câştig respect prezentându-mă ca un profesionist”, a spus Băsescu.

În ultima săptămână de campanie, Traian Băsescu a schimbat tactica şi îşi justifică candidatura prin rolul său de a crea probleme PNL şi USR, dacă ar pierde alegerile Nicuşor Dan, candidat independent, susţinut de cele două partide. Iar despre asta a vorbit Traian Băsescu recent, când a spus că PMP a fost înlăturat din această alianță, chiar dacă partidul său a venit cu propunerea de susținere a lui Nicușor Dan.

„Dacă Nicușor Dan ar fi un tânăr, l-aș compătimi pentru naivitate. Dar pentru că la 51 de ani a acceptat compromisul sulfuros al eliminării PMP din alianța care îl susținea la Primăria Capitalei este primul vinovat, în condițiile în care PMP l-a propus și îndrăznesc să spun, l-a impus ca și candidat al dreptei. Oricum PNL nu avea cu cine defila. În cursul zilei de sâmbătă, liderii USR și PNL, Barna și Orban, l-au scos la plimbare prin târg ca pe urs, pe însuși Nicușor Dan. Nenorociții i-au legat de gât un carton mare pe care au desenat niște cifre, au scris sub ele SONDAJ falsificând realitatea momentului”, a scris Traian Băsescu pe Facebook, potrivit profinews.ro.

Fostul primar al Capitalei a preconizat duminică că Alianţa PNL – USR-PLUS este pe punctul de a pierde alegerile în Capitală.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...