Alegeri Locale 2020. Situație fără precedent într-o comună din Alba. S-a atins pragul de 100% prezenţă la vot. Cum a fost posibil așa ceva

Elena Avramescu 27.09.2020, 18:23
Alegeri Locale 2020. Situație fără precedent într-o comună din Alba. S-a atins pragul de 100% prezenţă la vot. Cum a fost posibil așa ceva

În comuna Ceru Băcăinţi din județul Alba s-a atins pragul de 100 la sută prezenţă la vot în jurul orei 17.20. Însă această situaţie se datorează votului exprimat de persoane cu viză de flotant. Astfel că până la ora 17.20, din punct de vedere a numărului populaţiei, au votat în cea mai mică comună din Alba 215 persoane, fiind exact numărul celor înscrişi pe listele electorale permanente.

Alegeri Locale 2020. Situație fără precedent într-o comună din Alba

Dintre acești votanţi, 152 proveneau dintre cei înscrişi pe listele electorale permanente şi complementare, iar 57 dintre ei pe liste suplimentare, adică cu viză de flotant.  La Ceru Băcăinţi au fost înregistrate în ultimele luni mai mult de 70 de vize de flotant, majoritatea la iniţiativa candidaţilor la Primărie, care vor ca în acest mod să câştige competiţia electorală.

Până la final, prezența procentul de 100%, la singura secţie de vot din Ceru Băcăinţi fiind aşteptaţi în continuare atât locuitori cu domiciliul în comună, cât şi ”flotanţi”.

Situatie fara precedent intr-o comuna din Alba
Situatie fara precedent intr-o comuna din Alba

Exit-poll alegeri locale 2020, ora 17.00

Românii au ieșit în număr relativ ok, duminică, 27 septembrie, pentru a-și alege primarii, consilierii locali precum și consilierii de județ pentru următorii patru ani. Până la ora 17:00, au votat deja 34,52 % dintre românii cu drept de vot, la nivel național, darvsituația este mai puțin fericită în Capitală, unde doar 26,24 % dintre alegători au mers la secțiile de votare, până la această oră.

Institutele de sondare a populației au început să transmită primele date, referitor la bătălia din Capitală pentru funcția de primar, unde lupta se duce între principalii trei candidați: Gabriela Firea, PSD, Nicușor Dan, Alianța USR-PLUS și PNL, dar și Traian Băsescu, PMP.

Conform primelor date apărute în presă, Gabriela Firea și Nicușor Dan mergeau umăr la umăr, cu câte 40% din sufragii, la exit-poll-ul de la ora 14:00. Peste doar două ore, situația s-a cam schimbat, iar candidatul PSD la alegerile locale din Capitală a prins un mic avans, de 3%, potrivit Adevărul.

Urmăriți Impact.ro și pe
Elena Avramescu
Este redactor Impact.ro. Absolventă a Colegiului Naţional ”Mihai Eminescu” din Buzău, precum şi a Facultăţii de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion din Bucureşti, Elena Avramescu...