Alegeri locale 2020, program secții de votare în București și în țară. Până la ce oră poți să mergi la vot. Răspunsul oficial

Stan Filon 27.09.2020, 19:00
Alegeri locale 2020, program secții de votare în București și în țară. Până la ce oră poți să mergi la vot. Răspunsul oficial

Ministerul de Interne solicită prelungirea programului de vot la alegerile locale 2020, deoarece s-au format cozi interminabile la secțiile de votare, din cauza restricțiilor impuse din cauza pandemiei de coronavirus. Urnele s-au deschis la ora 07:00 și ar trebui să se închidă la ora 21:00.

MAI solicită prelungirea votării și după ora 21:00, la alegerile locale 2020

UPDATE: În urmă cu scurt timp, Biroul Electoral Central a respins cererea MAI de a prelungi programul de vot la alegerile locale 2020.

Așadar, votul la alegerile locale 2020 ar putea fi prelungit. Motivul îl reprezintă îngreunarea votului din cauza regulilor pe care membrii secțiilor de votare, dar și alegătorii, trebuie să le respecte pentru zădărnicirea răspândirii infecției de coronavirus. Așa s-a ajuns la cozi interminabile la secțiile de votare, deoarece nu au voie mai mult de cinci votanți în același timp în secțiile de votare. Pentru ca procesul electoral să fie prelungit, solicitarea trebuie aprobată de Biroul Elecotral Central.

Prin solicitarea respectivă, Ministerul de Interne cere respectarea regulilor pentru zădărnicirea răspândirii infecției de coronavirus.

MAI solicită prelungirea votării și după ora 2100, la alegerile locale 2020
MAI solicită prelungirea votării și după ora 2100, la alegerile locale 2020

Secțiile de votare ar putea rămâne deschise după ora 21:00, acolo unde este nevoie

”Avand in vedere notificarile aparute in spatiul mass-media in cursul acesteu dimineti referitoare la anumite situatii punctuale existente la nivelul sectiilor de votare generate de masurile necesare in contextul pandemiei Covid-19, tinand seama de rolul Ministerul Afacerilor Interne in organizarea procesului electoral si pentri limitarea raspandirii infectiei cu Sars-Cov-2, va adresa rugamintea de a transmite tuturor birourilor electorale de circumscriptieun mesaj privind necesitatea respectarii masurilor de protectie sanitara, atat in proximitatea localului secției de votare (curtea exterioară a localului, alei și trotuare), cât și în interiorul secției de votare.

Totodată, ținând seama de faptul că respectarea măsurilor de protecție sanitară poate determina îngreunarea exercitării votului de către cetățeni, vă adresăm rugămintea să analizați și să dispuneți, potrivit competențelor, posibilitarea prelungirii votării după ora 21, acolo unde există persoane care așteaptă în proximitatea secției de votare (curtea exterioară a localului, alei și trotuare) și doresc să-și exercite dreptul la vot”, se arată în comunicatul publicat de jurnalistul Ion Cristoiu pe blogul personal. Documentul este parafat și de secretarul de Stat Raed Arafat.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...