Alegeri locale 2020. Modalitatea simplă prin care poți să afli la ce secție poți să votezi

Mirabela Vasile 22.09.2020, 21:02
Alegeri locale 2020. Modalitatea simplă prin care poți să afli la ce secție poți să votezi

Alegeri locale 2020. Alegerile locale din 27 septembrie 2020 se apropie cu repeziciune și tot mai mulți oameni și-au exprimat dorința de a merge la vot. Românii trebuie să știe totuși că la aceste alegeri se poate vota doar dacă se vor duce la secția la care sunt alocați. La alegerile europarlamentare și prezidențiale se putea vota și pe listele suplimentare, însă acum totul se schimă.

Alegeri locale 2020. La ce secție de vot trebuie să te prezinți pe 27 septembrie

Primarii încă în mandat sunt cei care stabilesc și actualizează delimitarea secțiilor de vot. Acest lucru se întâmplă doar cu aviz de la Autoritatea Electorală Permanentă.

Numerotarea secțiilor de vot la nivel național se actualizează de către Autoritatea Electorală Permanentă la nivelul fiecărui județ, respectiv al municipiului București. Astfel, această începe cu localitatea reședință de județ și continuă cu cele din municipii, orașe și comune. Totul în ordinea lor aflabetică. De asemenea, în municpiile cu subdiviziuni administrativ-teritoriale, numerotarea se face cu respectarea ordinii acestor subdiviziuni, prevăzută de lege.

Secțiile de vot la nivel național vor rămâme la fel. Excepție fac modificările ce necesită actualizarea. Totuși modificările de orice natură, inclusiv cele intervenite în structura unităților administrativ-teritoriale, sau în planul urbanistic al localităților, se comunică de către primari, imediat, Autorității Electorale Permanente.

Unde este sectia ta de vot
Unde este sectia ta de vot

Alegeri locale 2020. Unde e secția ta de vot

Tot ce trebuie să știm este că în ziua alegerilor activitatea biroului electoral al secției de votare începe dimineața ora 6,00. Președintele biroului electoral al secției de votare, în prezența tuturor celor din comisie, verifică urnele, listele electorale. Totodată se fac verificări și la buletinele de vot și ștampilele, consemnând, în procesul-verbal prevăzut la art. 93, numărul persoanelor înscrise în listele electorale permanente, numărul pachetelor de buletine de vot, separat pentru Senat și Camera Deputaților, precum și numărul ștampilelor cu mențiunea „VOTAT”.

Mulți români se întreabă însă unde este secția lor de vot și asta cu puțin timp de alegeri locale 2020. Astfel, aceasta se poate afla online. Poți afla AICI lista cu toate secțiile de votare de pe teritoriul din șara noastră. Tot în format online, Registrul Electoral a pus la dispoziție un formular online, prin care se poate afla secția de vot. Accesând registrulectoral.ro, poți găsi un formular în care se va completa CNP-ul, numele de familie, dar și un anumit cod.

De altfel, trebuie să știm că la alegerile locale 2020, purtarea măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura, este obligatorie pentru toți participanții la procesul electoral, iar în sala de vot vor avea acces cel mult 5 alegători.

Urmăriți Impact.ro și pe