Alegeri Locale 2020. Ludovic Orban a venit dis-de-dimineață la vot. Ce a declarat acesta imediat după și ce îndemn are pentru cetățeni

Elena Avramescu 27.09.2020, 08:20
Alegeri Locale 2020. Ludovic Orban a venit dis-de-dimineață la vot. Ce a declarat acesta imediat după și ce îndemn are pentru cetățeni

Premierul României, Ludovic Orban, a venit încă de la 8 dimineața pentru a vota în Dobroesti, Jud. Ilfov, fiindcă acolo are reședința. Ludovic Orban a respectat toate regurile impuse de autotități, a păstrat distanța socială și a avut masca adecvată la gură și nas.

Alegeri Locale 2020. Ludovic Orban a venit dis-de-dimineață la vot

Ludovic Orban a dat și o declarație după exercitarea dreptului la vot, acesta prezentându-se la ora 08:00, așteptând răbdător să-i vină rândul. Acesta a menționat că nu a fost deranjat să aștepte, din contră, se aștepta să stea și mai mult la coadă însă asta n-a reprezentat un impediment.

„A fost un concep foarte clar, dezvoltarea comunităților locale, prin investiții, prin crearea de locuri de muncă, prin dezvoltarea infrastructurii, prin creșterea calității serviciilor, și, până la urmă, creșterea nivelului de civilizație. Pentru asta am votat. Pentru oamenii care îmi garantează, că pot să îmbunătățească viața oamenilor în comunitățile locale, pentru candidații care au proiecte de dezvoltare serioase ale comunității locale.” a declarat Ludovic Orban.

Întrebat de ce se stă atâta la coadă, fiindcă și Ludovic Orban a stat 30 minute să aștepte să-i vină rândul la vot, acesta a spus: „Pentru că sunt niște reguli de protecție a sănătății, care sunt necesare pentru a diminua la maximum posibil riscul de transmitere a virusului în cursul procesului electoral. Am fost pregătit să stau și mai mult, vă spun sincer, după ce am văzut la televizor imagini cu cozi, eram pregătit să stau și mai mult. Sigur, oamenii ar trebui să urmărească cum e procesul și se poate vota pe parcursul întregii zile.” a mai spus premierul României.

La scurt timp după el, mai precis la ora 08:22, și Călin Popescu Tăriceanu a ajuns la vot și a menționat că i s-au părut în regulă condițiile de vot. Mult mai matinal a fost Aurelian Bădulescu, candidat la Primăria Sectorului 3, care a votat de la ora 07:15: „Oamenii să vină la vot, să nu se îngrămădească, este timp, toți vor putea să voteze în condiții de siguranță. Oameni trebuie să înțeleagă că trebuie să iasă la vot„, a transmis acesta, potrivit Digi24.

Ludovic Orban a venit dis-de-dimineata la vot
Ludovic Orban a venit dis-de-dimineata la vot

Ludovic Orban, despre amânarea alegerilor locale

Premierul Ludovic Orban a vorbit la începutul acestei luni despre un proiect de lege de amânare alegerilor locale care arată neseriozitate”, în condițiile în care deja au fost depuse candidaturile și au fost demarate toate procedurile pentru campania electorală.

Decizia de a stabili data de 27 septembrie dată a alegerilor locale nu a fost decizia Partidului Naţional Liberal sau a Guvernului pe care îl conduc. Este rodul consultării cu liderii partidelor parlamentare, iar data de 27 septembrie, dată a alegerilor locale a fost stabilită de Parlament prin lege. A fost votată legea aproape în unanimitate. După ce ai dat drumul la toate procedurile de campanie electorală, după ce s-au depus toate candidaturile, stă să înceapă campania electorală, să vii să vorbeşti de un proiect de lege de amânare alegerilor locale arată, după părerea mea, o neseriozitate care ar trebui să fie străină de orice om care este prezent în viaţa publică din România, a spus premierul la Realitatea Plus, potrivit Agerpres.

Alegeri locale 2020. Prezența la vot

Până la ora 8.00, 347.517 de persoane au ieşit la vot, ceea ce reprezintă doar 1,93 % din populaţia României. În ceea ce priveşte numărul de votanţi în România, în mediul urban au mers la secţiile de votare 150.467 cetăţeni. În mediul rural, 155.457 au votat până la această oră. Ca să poată vota, la alegerile locale 2020, românii trebuie să se prezinte în secțiile de votare unde sunt înscriși în lista electorală permanentă sau acolo unde sunt arondate adresele la care au domiciliul sau reședința.

Tot așa trebuie să procedeze și persoanele care, până cel târziu pe 4 septembrie 2020, și-au stabilit reședința la o altă adresă decât cea de pe buletin. În situația în care aceste persoane nu au cerut ă se înscrie pe listele electorale permanente, pentru alegerile locale 2020, pot vota, pe lista electorală suplimentară.

Alegerile locale 2020 se vor desfășura până la ora 21:00. Atunci, preşedintele biroului electoral al fiecărei secţii de votare va declara votarea încheiată. Totuși, alegătorii care, la 21:00, se vor afla în localul secției de votare, își vor putea exprima votul.

Urmăriți Impact.ro și pe
Elena Avramescu
Este redactor Impact.ro. Absolventă a Colegiului Naţional ”Mihai Eminescu” din Buzău, precum şi a Facultăţii de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion din Bucureşti, Elena Avramescu...