Alegeri locale 2020. Lista candidaților din Buzău

Elena Avramescu 10.09.2020, 14:23
Alegeri locale 2020. Lista candidaților din Buzău

Alegererile locale din Buzău sunt doar cu numele, iar asta pentru că primarii din anumite comune nu au absolut  niciun rival înscris în cursa electorală. Vorbim despre localităţile Chiliile, Bisoca şi Valea Salciei, toate conduse de primari PSD.

Lista candidaților din Buzău

Alegeri locale 2020. Marian Muşat (48 de ani), primarul din comuna buzoiană Valea Salciei, este pe cale să devină primar al comunei pentru a 6-a oară consecutiv pentru comunitatea de aproximativ 900 de persoane.  Ceea ce este și mai șocant e faptul că, la alegerile din 2008, acesta a candidat singur, pe listele PNL, obţinând astfel cel de-al treilea mandat ca primar al comunei Valea Salciei. În 2012, s-a întâmplat același lucru fiindcă a candidat tot singur pentru cel de-al patrulea mandat, iar de atunci este nu are concurență.

La alegerile locale din 2020, Marian Muşat poate să câștige cu doar un singur vot. Doar în Consiliul Local se vor manifesta emoții, unde au liste PSD, PNL, Pro România şi PMP, Marian Muşat este de părere că relaţia apropiată cu oamenii l-a transformat într-un candidat care nu poate fi învins.

„Am venit în întâmpinare la tot ce aveau nevoie oamenii. Am căutat să-i ajut să nu mai plece pe la instituţii, pentru că sunt foarte departe. Peste 35 de kilometri sunt până la Râmnicu Sărat şi 70 de kilometri, până la Buzău. Am căutat să rezolv problemele local, prin angajaţii primăriei, de exemplu, pentru subvenţii, la APIA”, a spus Marian Mușat, potrivit Adevărul.

Lista candidatilor din Buzau
Marian Muşat, primarul comunei buzoiene Valea Salciei

Alegeri locale 2020. Un alt primar din Buzău care nu are nicio emoție este Florin Stemate (49 de ani), primarul comunei Bisoca, care intră în cursa pentru al doilea mandat, după ce în 2016 a fost independent. Acesta a ales să intre în PSD după ce a promis şefilor din Consiliul Judeţean Buzău că va asfalta un important drum din zonă.

„În cei patru ani nu pot spune că am o realizare fantastică, pentru cineva din altă zonă, însă ţinem cont că vorbim de comuna Bisoca, lăsată la un stadiu jalnic la infrastructură. Am ajuns să pietruiesc toate drumurile săteşti şi comunale din Bisoca. Poate că mai sunt patru sau cinci case care nu au piatră până în curte. Chiar dacă în secolul 21 nu e normal să vorbeşti de piatră, în cazul nostru e mult. Vorbim despre modernizarea unor cărări, unor drumuri de căruţă. Avem peste 350 de kilometri de drumuri locale, în opt sate“, a spus și Florin Stemate.

Alegeri locale 2020. Iar al treilea primar care nu are niciun candidat, deci nici concurență, este Sorin Zaman, primar în comuna Chiliile din 2018.  Tată lumea este de părere că, dacă nu se alegeau şi consilierii locali şi judeţeni, alegerile locale puteau fi foarte ușor anulate în comunele lor.

Urmăriți Impact.ro și pe
Elena Avramescu
Este redactor Impact.ro. Absolventă a Colegiului Naţional ”Mihai Eminescu” din Buzău, precum şi a Facultăţii de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion din Bucureşti, Elena Avramescu...