Alegeri locale 2020. Lista candidaților din Arad

Stan Filon 16.09.2020, 15:10
Alegeri locale 2020. Lista candidaților din Arad

Se anunță alegeri locale pline de adrenalină în județul Arad, unde procentul candidaților a ajuns la 1,5% din populație! Așadar, 1,5 locuitori din 100 ai județului Arad se pregătesc intens pentru a fi votați de poluație la alegerile locale din 2020. Mai jos găsiți și candidații pentru funcția de primar al orașului Arad, capitala de județ.

Iată lista candidaților din Arad la alegerile locale din 2020

În județul Arad candidează nu mai puțin de 6.374 de persoane pentru funcțiile de primar, președinte al consiliului județean, consilieri locali sau consilieri județeni, potrivit portalului VotCorect.ro.

Pentru postul de președinte al Consiliului Județean Arad s-au aruncat în luptă zece candidați, propuși de opt partide și două alianțe. Pentru cele aproape 80 de primării de comună și oraș din județ se întrec 338 de candidați, fiind, în medie, în jur de patru candidați pentru fiecare funcție de primar.

Iata lista candidatilor din Arad la alegerile locale din 2020
Iata lista candidatilor din Arad la alegerile locale din 2020

Județul Arad are 5.690 de candidați

La consiliile locale, care au între 9 și 23 de membri – cel mai numeros fiind cel al municipiului Arad – și-au depus candidaturile 5.690 de persoane. În total sunt, în județ, sunt 970 de posturi de consilier local, astfel că „bătaia” pe un loc se va duce, în medie, între 6 candidați.

De cealaltă parte, pentru cele 32 de posturi de consilier județean se „luptă” 335 de candidați, aici fiind cea mai strânsă luptă – 10 candidați pe un loc. Alegerile locale de anul acesta vor avea loc pe data de 27 septembrie.

Pentru funcția de primar al municipiului Arad s-au înscris nu mai puțin de 10 persoane. Se pare că bătălia se dă între principalii trei candidați.

Unul dintre candidații la alegerile locale 2020 din Arad este actualul primar PNL Călin Bibarț, care l-a înlocuit în funcție pe primarul Gheorghe Falcă, după ce acesta și-a preluat funcția de europarlamentar. La Consiliul Județean, liberalii merg în fruntea listei de candidați cu actualul șef al instituției, Iustin Cionca

Senatorul PSD Mihai Fifor, preşedinte al organizației județene, candidează pentru prima dată pentru un mandat de primar al municipiului, din partea alianţei electorale cu ALDE și PNȚCD (Platforma Social-Liberală Creştină). La șefia CJ, alianța electorală îl susține pe social-democratul Ruben Budău.7

Pentru Primăria Arad se bat 10 candidați

USR-PLUS îl susține pe senatorul USR Adrian Wiener, medic şi coordonator al Spitalului COVID-19 Arad, pentru funcția de primar al Aradului. La șefia CJ, USR-PLUS îl susține pe Răzvan Anghel, de profesie inginer IT.

Iată lista candidaților pentru funcția de primar al orașului Arad:

  • Călin Bibarț – PNL
  • Mihai Fifor – Platforma Social-Liberală Creștină
  • Adrian Wiener – USR-PLUS
  • Cristian Galea – PMP
  • Alexandru Meszar – UDMR
  • Marin Lupaș – PRO România
  • Dan Pârvulescu – Noua Dreaptă
  • Viorica Pop – Partidul Arădenilor
  • Samuel Caba – Partidul Republican
  • Gheorghe Mărculescu – Partidul Comuniștilor
  • Elena Cirți – PPU
  • Raoul Burtea – „Partidul Ecologist Român”.

Potrivit Agerpres, „pe listele de candidaţi pentru un mandat de consilier municipal se află 240 de persoane propuse de formaţiuni politice şi un independent”.

Alegerile locale 2020 au loc pe data de 27 septembrie. Secretarul de stat Raed Aradat a anunțat că votanții sunt obligați să poarte măști de protecție în secțiile de vot, altfel nu vor fi primiți. Fostul președinte al Curții Constituționale a României, Augustin Zegrean, spune însă că declarația secretarului de stat reprezintă infracțiune, deoarece nimeni nu poate opri un cetățean să-și exprime dreptul la vot, decât printr-o lege. Acesta susține că oamenii vor da în judecată statul, dacă nu vor fi lăsați să intre fără mască și anunță că aceltia vor avea câștig de cauză, în lipsa unei legi.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...