Alegeri Locale 2020. Exit-poll ora 21.00. Rezultatele după votul românilor

Elena Avramescu 27.09.2020, 21:00
Alegeri Locale 2020. Exit-poll ora 21.00. Rezultatele după votul românilor

A venit vremea și ultimului exit-poll din cadrul acestor alegeri locale. Duminică, 27 septembrie, românii au venit la vot la alegerile locale 2020, pentru a-și alege preferații. Așa că este timpul să verificăm ultimul exit-poll, pentru ora 21.00. Cetățenii României și-au ales primarii, consilierii locali și consilierii de județ pentru următorii patru ani.

Alegeri Locale 2020. Exit-poll ora 21.00

UPDATE: Potrivit exit-poll-ului de la ora 21:00, Nicușor Dan se pare că este noul primar al Capitalei, după ce a învins-o pe Gabriela Firea, reprezentanta PSD! Diferența dintre cei doi se pare că este de cel puțin 5 procente. Candidatul USR-PLUS a obținut 47,20% din voturi, pe când Gabriela Firea a obținut 39% din voturi.

USR-PLUS a făcut un sondaj în Timişoara privind opţiunile de vot la alegerile locale 2020. De aici reiese faptul că Nicolae Robu, candidatul PNL, este susținut de 39,3% dintre timișoreni, cu 9,6 procente mai mult decât candidatul Alianţei, Dominic Fritz.

„Ce avem de recuperat în următoarele două luni şi jumătate este notorietatea. Vestea bună este că oamenii care află de noi, ne votează. Dar pentru asta trebuie să ajungem la cât mai mulţi timişoreni. Eu voi face toate eforturile: voi ieşi în fiecare zi pe stradă, voi face campanii în social media, voi continua conferinţele de presă şi live-urile, vom fi prezenţi în cartiere”, au transmis cei de la USR-PLUS.

Alegeri Locale 2020. Exit-poll pentru ora 10.00
Alegeri Locale 2020. Exit-poll pentru ora 10.00

Alegeri Locale 2020. Ce indică primele rezultate ale votului

Unul dintre ultimele sondaje de opinie efectuate cu puțin timp înainte de începerea votului îl vedeau câștigător pe Nicușor Dan la alegerile locale din București. Candidatul Alianței USR-PLUS și susținut de PNL pentru Primăria Capitalei avea un avans de numai două procente în faţa Gabrielei Firea, primarul în funcţie, potrivit unui sondaj Novel Research comandat de PNL şi publicat de Adevărul.

Competiţia electorală în Bucureşti arată așa:  1. Nicuşor Dan – 42% 2. Gabriela Firea – 40% 3. Traian Băsescu – 9% Alţii – 9%. Sondajul a fost realizat în perioada 23 – 24 septembrie 2020, iar marja de eroare pentru acest sondaj era de 3,7 %. Mai avem doar câteva ore de așteptare pentru a vedea cât de exact a fost acest sondaj de opinie și cine este câștigătorul mult râvnitului fotoliu de primar al Capitalei.

Aparent Nicușor Dan conduce detașat în preferințele bucureștenilor, fiind sprijinit de 33% dintre locuitorii din Capitală, în timp ce primarul în funcție Gabriela Firea, contracandidata lui, se bucură de numai 30,5% din sufragii.

„Este un sondaj de opinie realizat în perioada 16-17 septembrie, telefonic, 840 de bucureșteni, marjă de eroare 3,4%, compania Novel Research, mai multe întrebări la care o să vă dau răspunsurile date de bucureșteni. Merită primarul în funcție un nou mandat? 54% dintre bucureșteni au spus NU, 33% spun DA, 11% NU RĂSPUND. Dacă îi luăm în calcul doar pe cei care au o opțiune pe acest subiect, 61% spun că nu merită un nou mandat. Au fost întrebați bucureștenii dacă consideră că competiția pentru Primăria Generală este una strânsă sau nu. 69% spun că va fi o competiție cu un rezultat strâns. Bucureștenii sunt de acord că orice vot este important, înțeleg acest lucru”, a declarat candidatul USR-PLUS-PNL.

Urmăriți Impact.ro și pe
Elena Avramescu
Este redactor Impact.ro. Absolventă a Colegiului Naţional ”Mihai Eminescu” din Buzău, precum şi a Facultăţii de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion din Bucureşti, Elena Avramescu...