Alegeri locale 2020. Dezvăluirea uimitoare făcută de CTP: “Jocurile sunt făcute”. Ce a ieșit la iveală despre rezultatul alegerilor

Stan Filon 25.09.2020, 13:42
Alegeri locale 2020. Dezvăluirea uimitoare făcută de CTP: “Jocurile sunt făcute”. Ce a ieșit la iveală despre rezultatul alegerilor

Cu câteva zile înainte de alegerile locale 2020, când românii sunt așteptați la urme pentru a-și alege primarii, consilierii locali și județeni, jurnalistul Cristian Tudor Popescu sune că jocurile au fost făcute deja.

Cristian Tudor Popescu spune că jocurile sunt făcute deja pentru alegerile locale 2020

Celebrul jurnalist Cristian Tudor Popescu a acordat un interviu pentru Libertatea în care a spus care sunt secretele de la alegerile locale 2020 și cine va contrabalansa balanța pentru una dintre părțile combatante. Jurnalistul susține că PNL va avea câștig de cauză, dacă românii care au votat anti-PSD în 2019 se vor mobiliza la vot.

”Aceste alegeri locale ar trebui să fie cel mai puţin politizate alegeri din România. Ar trebui să vedem probleme de curăţenie, transport, calitatea vieţii. Acum avem nişte alegeri locale intens politizate, iar jocurile sunt făcute în acest moment. În aşa zisa campanie electorală din ultima lună candidaţii mai fac ce li se mai dă voie. Campania se încheie mâine la ora 7, iar pentru audiovizual s-a încheiat azi la ora 07.00.

Cristian Tudor Popescu spune ca jocurile sunt facute deja pentru alegerile locale 2020
Cristian Tudor Popescu spune ca jocurile sunt facute deja pentru alegerile locale 2020

Ziaristul se așteaptă la o prezență mică la vot

”Să ne imaginăm că azi un candidat merge în piaţă şi se îmbrăţişează cu alegătorii fără mască, însă nu se pot comenta imaginile în presa audio-video. Aşa zisele bombe, dezvăluiri nu au schimbat semnificativ intenţia de vot. Lucrurile se împart în două.

Sunt cei care vor vota PSD, indiferent ce se va întâmpla. Şi ceilalţi care nu mai vor PSD. Cei care s-au exprimat în 2019 la vot vor mai veni la vot în acelaşi număr ca şi atunci? Altfel, voturile lor de atunci nu mai valorează doi bani. Cât din valul anti-PSD din 2019 va mai ajunge acum la mal. Despre asta e vorba. Asta va decide rezultatul alegerilor”.

Cristian Tudor Popescu compară poporul român cu un pește care a ajuns pe uscat și care nu se va zbate, nu va ajunge în apă, așadar va muri. Ziaristul spune că românii se gândesc acum dacă cei aleși duminică vor fi cel puțin la fel de răi ca cei din prezent.

”Dacă nu faci nimic, vei muri”

”Să ne imaginăm un peşte care a ajuns pe uscat. Este pe malul apei şi se sufocă. Poate să zacă pe mal, până când se usucă şi moare. Cu fiecare zbatere nu ştie dacă poate să ajungă în apă, dar dacă nu face nimic va muri. Acesta este sensul votului şi al schimbării. Nu înseamnă că lucrurile se vor schimba peste noapte din alb în negru. Nu ştim dacă ceea ce vine va fi cel puţin la fel de rău cu ce este acum. Dar dacă nu mai suporţi starea actuală trebuie să te zbaţi aşa cum face peştele. Poate după mai multe rânduri de alegeri vei ajunge la apă, însă dacă nu faci nimic vei muri.

Sistemul de valori din această ţară nu poate fi bătut de niciun sistem de vot. Acest sistem democratic de vot nu poate scoate în faţă decât acest tip de valori din societate. Aşa au fost oamenii crescuţi. Va fi o prezenţă mică, dar rezultatul va fi valid şi valabil indiferent de prezenţa la vot. Vor fi la fel de legitime ca în cazul unei prezenţe de peste 50%. Jocurile sunt făcute în acest moment. Cei care vor să meargă la vot sunt decişi cu cine vor vota”, a mai spus gazetarul.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...