Alegeri locale 2020. Cum a apărut Maria Băsescu la vot. A atras toate privirile. Foto

Diana Dumitrache 27.09.2020, 09:51

Încă de la primele ore ale dimineţii, Traian Băsescu şi soţia sa au venit să voteze următorul primar al Capitalei. Maria Băsescu a atras toate privirile. Cum a apărut aceasta la secţia de vot?!

Alegeri locale 2020. Maria Băsescu a atras toate privirile

Candidatul Partidului Mişcarea Populară la Primăria Capitalei, fostul preşedinte Traian Băsescu, şi-a exercitat dreptul de vot şi a declarat că totul a decurs ca în perioada de pandemie, dar în mod normal. Acesta a venit însoţit, aşa cum era normal, de soţia sa. Maria Băsescu a atras toate privirile celor din jur. În vârstă de 69 de ani, fosta Primă Doamnă a României a ales să poarte un costum de o culoare închisă, potrivit ocaziei, şi o pereche de pantofi nude. Desigur, soţia candidatului PMP a avut mască de protecţie în tot acest timp. Discretă, ca întotdeauna, aceasta a stat mereu lângă Traian Băsescu, susţinându-l, ca de fiecare dată.

“Cred că bucureştenii vor da un vot util pentru ei. Momentan, televiziunile i-au sfătuit să dea votul pentru partide. Ei trebuie să aleagă pe cineva care poate schimba lucrurile în Bucureşti. Votul a decurs normal, în contextul pandemiei. Locuitorii Capitalei trebuie să iasă la vot. E condiţia obligatorie dacă vor să aibă un primar bun ca mine”, a spus Traian Băsescu, după ce a părăsit secţia de votare.

Alegeri locale 2020. Cum a apărut Maria Băsescu la vot. A atras toate privirile. Foto
Alegeri locale 2020. Cum a apărut Maria Băsescu la vot. A atras toate privirile. Foto

Alegeri locale 2020. Ce spune ultimul sondaj despre şansele lui Băsescu

Ultimul sondaj făcut de PNL înaintea alegerilor locale din 27 septembrie arată că Nicușor Dan și Gabriela Firea merg umăr la umăr, la o diferență de doar două puncte procentuale, în timp ce locul al treilea în preferinţele bucureştenilor este Traian Băsescu. Astfel, Nicușor Dan, candidatul susținut de USR și PNL, ar obține 42% din voturile alegătorilor, în timp ce pe Gabriela Firea, candidata PSD,  ar vota-o 40% dintre repondenți, potrivit sondajului. Doar 9% ar vota cu Traian Băsescu.

Alegeri 2020. Ce vrea Traian Băsescu să schimbe în Capitală

Traian Băsescu a mers pe experienţa pe care acesta o are ca fost primar general, preşedinte şi europarlamentar, în campanie. Pe partea de infrastructură, Băsescu propune să fie realizate patru pasaje, la Răzoare, la Banu Manta, Arcul de Triumf şi Piaţa Romană, două mari parcări la Gara de Nord şi la Piaţa Constituţiei, parcări subterane între blocuri, parcări la cele şase mari intrări în Bucureşti şi conectarea acestora cu transport în comun electrificat.

Pentru sistemul de termoficare, acesta se gândeşte să construiască o conductă uriaşă prin caseta Dâmboviţei, pentru a conecta CET SUD cu CET Grozăveşti, dar şi două centrale noi în Titan şi Aviaţiei.

Urmăriți Impact.ro și pe
Diana Dumitrache
Sunt absolventă a Colegiului Naţional Roman-Vodă, Filologie, din Roman, precum şi a Facultăţii de Litere din cadrul Universităţii din Bucureşti, secţia Limba şi Literatura Română –...