Alegeri locale 2020. Cine sunt candidații la Primăria Sibiu

Stan Filon 22.09.2020, 17:06
Alegeri locale 2020. Cine sunt candidații la Primăria Sibiu

Se anunță o luptă crâncenă la alegerile locale 2020 pentru funcția de primar al orașului Sibiu, unde s-au înscris nu mai puțin de șase candidați. Potrivit unui sondaj de opinie, candidatul PNL are cele mai mari șanse să fie ales primar al Sibiului, orașul președintelui Klaus Iohannis.

Luptă aprigă între candidații pentru Primăria Sibiu

Actualul primar, Astrid Fodor, s-a înscris din nou în cursa electorlă, pentru un nou mandat, din partea Frontului Democrat German din România. Ceilalți 5 candidați sunt susținuți de celelalte partide importante din țara noastră.

Potrivit ultimului sondaj de opinie, preferatul sibienilor ar fi liberalul Adrian Bibu, urmat social-democratul Cătălin Stanciu.

Lupta apriga intre candidatii pentru Primaria Sibiu
Lupta apriga intre candidatii pentru Primaria Sibiu

Iată lista candidaților pentru funcția de primar

  • Astrid Fodor candidatul FDGR și actualul primar
  • Astrid Fodor (FDGR)
  • Cătălin Stanciu (PSD)
  • Adrian Bibu (PNL)
  • Raul Andrei Apostoiu (USR-PLUS)
  • Ioan Axente (PNR)
  • Vladimir  Tomașevschi (Pro România)

Cel mai încrezător dintre candidații la funcția de primar în Sibiu, liberalul Adrian Bibu, anunța la lanarea campaniei că și-a format o echipă puternică cu care va merge la alegeri, pe 27 septembrie.

”Am început să îmi formez o echipă de oameni cu care îmi doresc să pun pe hârtie problemele, soluțiile și oportunitățile pe care le vedem noi. Echipa aceasta este formată atât din colegi din PNL, cât și din oameni valoroși din afară, din domenii variate, antreprenori, arhitecți, medici, ong-iști, sportivi, care își doresc tot ce e mai bun pentru Sibiu.

Așadar este o muncă în desfășurare, și este prea devreme pentru mine să prezint o strategie completă acum. Mă concentrez pe ctivitatea de consilier local și munca la Sala Transilvania. Aici am o listă lungă de investiții pe care îmi doresc să le finalizez până la sfârșitul anului”, spunea Adrian Bibu când a anunțat ferm decizia de a candida la Primăria Sibiu.

Cu a doua șansă, din partea PSD, este Cătălin Stanciu, conform analizelor locale, dar rămâne de văzut la urnele de vot în 27 septembrie.

De partea cealaltă, candidatul USR-PLUS este Raul Andrei Apostoiu, are 55 de ani, este inginer și administrează o companie din domeniul IT. Despre nominalizarea acestuia Dan Barna a avut numai cuvinte de laudă.

„Mă bucur să îl am alături de mine pe Raul Apostoiu. El este candidatul nostru la Primăria Sibiu. De asemenea este președinte al filialei PLUS. Radu este un alt coleg de care suntem foarte mândri, inginer în domeniul IT cu experiență relevantă”, spunea, la lansarea candidaților, Dan Barna, președintele USR.

Potrivit ultimului sondaj de opinie prezentat de Sibiul în Imagini, liberalul conduce în preferințele sibienilor. Conform datelor sondajului, Adrian Bibu (PNL) este marele favorit pentru a câștiga primul mandat de Primar al Sibiului, fiind cotat cu o intenție de vot de 30%.

Dintre oamenii politici ai (USR-PLUS), Raul Apostoiu cu 23% din voturi are șanse bune la linia de start. Diferența dintre cei doi candidați este destul de mică.

Social-democratul Cătălin Stanciu ar obține un scor de 19%. Se pare ca Primarul în funcție Astrid Cora Fodor este tot mai slab îndrăgit de Sibieni, clasându-se pe locul patru în sondaj cu 19%.

Urmăriți Impact.ro și pe