Alegeri locale 2020. Călin Popescu Tăriceanu și-a anunțat candidatura la Primăria Capitalei. Primele declarații

Raluca Juncu 06.08.2020, 13:50
Alegeri locale 2020. Călin Popescu Tăriceanu și-a anunțat candidatura la Primăria Capitalei. Primele declarații

Călin Popescu Tăriceanu și-a anunțat joi candidatura pentru Primăria Capitalei, intrând astefel în cursa pentru fotoliul de primar al Municipiului București, alături ceilalți contracandidați majori, Gabriela Firea, Nicușor Dan și Traian Băsescu.

Surpriză la alegerile locale din 2020. Călin Popescu Tăriceanu și-a anunțat candidatura

Liderul ALDE a anunțat în cadrul unei conferințe de presă că va candida la alegerile locale, pentru fotoliul de primar al Municipiului București. Tăriceanu a declarat că nu există niciun candidat liberal în cursa pentru Primăria Capitalei, precizând că Nicușor Dan nu are un profil liberal.

„Am constatat că în București nu există niciun candidat liberal. Nicușor Dan nu are un profil liberal.
Bucureștiul de 30 de ani are un electorat liberal și cred că are nevoie de o reprezentare pe măsură. Sunt de 30 de ani liberal și cred că, având în vedere că trecem printr-o perioadă grea, nu este timp de experimente, este nevoie de oameni cu experiență și de oameni cu greutate.

Experiența pe care am acumulat-o ca prim-ministru, președinte al Senatului sunt extrem de utile pentru a clădi o viziune pentru orașul București”, a spus liderul ALDE în cadrul conferinței de presă.

Liderul grupării a mai transmis că într-un eveniment separat, ALDE va anunța candidații pentru sectoare.

Decizia de a candida la alegerile locale din 2020 a fost generată de blocajul negocierilor purtate cu PSD. Săptămâna trecută, Călin Popescu Tăriceanu a anunțat că va propune colegilor din partid să semneze un acord cu PSD în privința alegerilor locale, care să fie „o alternativă serioasă la incompetenții din PNL, neomarxiștii din USR și turnătorii din PMP”, scrie Digi24.

„Am avut și ieri discuții cu PSD și sigur că nu vă ascund am avut discuții și la București. Însă, considerentul principal este legat de necesitatea unei reprezentări mai puternice a unui profil liberal.

Două liste strâng mai multe voturi decât o listă comună.

Mi-aș fi dorit ca alegerile locale să dea drumul unui proiect mai amplu, USL 2024. Din păcate, anumite decizii au făcut acest proiect nerealizabil, practic fiecare partid dorește un rezultat cât mai bun”, mai adăugat Călin Popescu Tăriceanu.