Alegeri locale 2020. Băsescu îi pune la zid pe Gabriela Firea și pe Nicușor Dan! Ce a dezvăluit despre contracandidații săi

Stan Filon 13.09.2020, 11:37
Alegeri locale 2020. Băsescu îi pune la zid pe Gabriela Firea și pe Nicușor Dan! Ce a dezvăluit despre contracandidații săi

Președintele Traian Băsescu a declarat că nu s-ar retrage din cursa pentru Primăria Capitalei pentru a-i face un favor lui Nicușor Dan, despre care nu are o părere tocmai bună. „Nu sunt geambaș de voturi”, scrie Mediafax.

Traian Băsescu a spus că nu ar renunța la candidatura sa pentru Primăria Capitalei, în favoarea lui Traian Băsescu

Traian Băsescu a fost întrebat dacă bucureștenii vor putea avea, la final de campanie, un nou episod precum cel cu retragerea din cursă a unui candidat pentru a i se face loc altuia, cum s-a întâmplat la alegerile prezidențiale din 2004, atunci când Stolojan s-a retras pentru a-i lăsa locul liber lui Traian Băsescu.

„Nu sunt geambaș de voturi. Eu de când sunt în politică am luptat pentru fiecare vot, iar acum lupt pentru voturi pentru că, politic, alianța PNL–USR ne-a împins la o candidatură individuală. Ne-au scos din alianță cu o săptămână înainte de depunerea listelor. Deci, rețineți, nu sunt geambaș de voturi: nici nu cumpăr, nici nu vând voturi. Cum să mă retrag?”, a spus Băsescu.

Traian Basescu a spus ca nu ar renunta la candidatura sa pentru Primaria Capitalei, in favoarea lui Traian Basescu
Traian Basescu a spus ca nu ar renunta la candidatura sa pentru Primaria Capitalei, in favoarea lui Traian Basescu

”Nu numai Gabriela Firea, la fel de laş este şi Nicuşor Dan”

El le-a reproşat primarului general, Gabriela Firea, şi candidatului susţinut de USR PLUS şi PNL, Nicuşor Dan, că „întorc spatele” luptelor politice, neparticipând la dezbatere.

„Nu numai Gabriela Firea, la fel de laş este şi Nicuşor Dan. Şi el întoarce spatele la luptele politice. E cam tânăr, dar are toate cicatricile pe spate. Şi unul şi altul sunt laşi. Înşeală prin refuzul de a participa la confruntări, înşală bucureştenii. Ei stau pe valul voturilor propriilor partide, fără să aibă soluţii mai credibile şi mai viabile, mai orientate către creşterea calităţii vieţii decât am eu. În aceste condiţii preferă să fugă. Pentru mine, amândoi (…) înşală electoratul din Bucureşti care se pregăteşte să cadă într-o mare capcană, să dea un vot politic, în loc să dea un vot pentru cel care poate schimba Bucureştiul”, a spus Traian Băsescu.

Traian Băsescu a constatat că în București nu există campanie electorală. Votanții sunt pur și simplu invitați să voteze. „Nu am crezut vreodată că se va ajunge la situaţia în care candidaţii să îi considere pe alegători atât de lipsiţi de drepturi, încât să respingă ideea de confruntare de soluţii.

Am intrat pe Youtube să văd ce s-a întâmplat la ultimele alegeri pentru Primăria Londrei. A fost un adevărat festival cu confruntările. Uitaţi-vă la Berlin, uitaţi-vă peste tot! Confruntările sunt partea esenţială a campaniilor”, a spus el.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI